Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest migdia el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per ventades, activat dilluns. S'ha procedit a la desactivació amb el progressiu restabliment del gruix de les incidències en els serveis bàsics (llum) i altres afectacions produïdes a causa de l’episodi de vents de dimarts.

El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat manté el contacte amb els ajuntaments dels municipis que han patit més estralls i on encara hi ha elements caiguts o malmesos per retirar i en els que encara hi ha abonats sense llum. EL CECAT facilita el contacte dels ajuntaments amb la companyia elèctrica per facilitar el restabliment total del servei.
 
A hores d’ara encara hi ha 575 afectats que no tenen subministrament elèctric, als dos Vallès i la companyia està treballant per resoldre les incidències. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha  comprovat a través dels municipis que no hi ha cap necessitat de caràcter crític entre els abonats afectats. Durant l’episodi de forts vents, un total de 43.000 abonats s’han vist afectats per manca de subministrament elèctric: 6.000 a tot el territori de Girona i 37.000 abonats en diferents municipis dels dos Vallès i del Maresme i la Catalunya Central. El CECAT ha estat en contacte permanent amb la companyia elèctrica per fer seguiment de la resolució dels incidents i amb els municipis.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat ja s’ha reobert al trànsit la BV-1243 a Caldes de Montbui, que estava tallada per la caiguda d’arbres i es feien desviaments senyalitzats.
 
La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, conjuntament amb Protecció Civil de la Generalitat, ha gestionat la recuperació del servei de telefonia allà on havia caigut fruit de les ventades.
 
En tot l’episodi, iniciat la matinada de dilluns a dimarts, el telèfon d'emergències 112 va atendre 2.604 trucades referides a incidents de vent, més de la meitat des del Vallès Occidental (1.432), 355 des del Vallès Oriental i 321 des del Barcelonès. Dimarts ha estat el dia de l'any en que el telèfon 112 ha rebut més trucades, un total de 15.000 (moltes d’aquestes feien referència a una mateixa urgència).
 
Les trucades al TF 112 es van distribuir entre els cossos d'emergències. Els Bombers de la Generalitat han atès 2.487 serveis per la ventada fins ara i continuen treballant en un centenar de sortides concentrades a la comarca del Vallès Occidental, especialment a la ciutat de Terrassa. Per dur a terme aquests serveis, els Bombers de la Generalitat han reforçat el personal dels parcs d’aquesta zona. Bombers de Barcelona van realitzar una vuitantena de serveis.
 
Els Mossos d'Esquadra i les diferents Policies Locals dels municipis més afectats (especialment, Terrassa, Sabadell i Rubí) han realitzat des de l'inici del temporal 2.210 serveis, amb especial incidència en l'àmbit del trànsit (per obstacles a la via -arbres-, abalisament i tancament d'accessos a zones perilloses, etc). 
 
Diferents Agrupacions de Defensa Forestal han realitzat també gran quantitat de serveis de retirada d’arbres i troncs en diversos municipis. Moltes ADF continuen treballant.
Per la seva banda, les diferents associacions de voluntaris de Protecció Civil municipals dels Ajuntaments afectats han realitzat prop de 450 serveis de neteja de vials i retirada d'arbres i branques.
 
  
Pel que fa a Plans de Protecció Civil de diferents municipis de les zones afectades, aquest matí continuaven activats en Alerta: Barberà del Vallès, Bigues i Riells, les Franqueses del Vallès, Caldes de Montbui, Polinyà, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Sentmenat, Sabadell i Viladecavalls. La resta de PAM han quedat desactivats i els que es mantenen activats es desactivaran amb la recuperació de la normalitat.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat de les dades més significatives de ràfegues de vent durant el temporal: Santuari de Queralt (1167m) 172 Km/h, Salòria (2451 m) 140 Km/h, Montserrat (900 m) 128 Km/h, Sabadell 100 Km/h, Caldes de Montbui 122 Km/h, Ulldeter (2400m) 148 Km/h, Portbou 148 Km/h, Boi (2500m) 151 Km/h, Barcelona (observatori Fabra) 97 Km/h i Badalona 94 Km/h.