Pelegrí amb els premiats
Pelegrí amb els premiats
Ha animat el sector a continuar treballant amb el mateix rigor i professionalitat per mantenir l’oferta d’un producte d’alta qualitat
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquesta nit a Girona la XXIV edició dels premis Gla d’Or organitzada per l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK.
 
El conseller Pelegrí és des del mes de juliol president de l’Institut Català del Suro (ICS), del qual AECORK és membre. Ambdues entitats han elaborat de manera conjunta un pla estratègic per als pròxims anys. Pelegrí ha animat el sector a continuar treballant amb el mateix rigor i professionalitat per mantenir l’oferta d’un producte d’alta qualitat als mercats nacionals i internacionals més exigents.
 
També ha volgut deixar palesos l’aposta i el suport del Departament d’Agricultura al sector surer, que “és un sector innovador i a l’avantguarda dels temps”. Ha explicat que aquest sector necessita crear aliances i reforçar la seva solidesa i l’oferta amb nous productes i serveis. Així, es tracta d’un “sector amb una gran competitivitat empresarial i internacionalitzat, però també és un sector que, amb un bon revulsiu, pot fer un gran salt qualitatiu i quantitatiu.” I, precisament, en aquest punt, ha animat a fer aquest salt “amb aquesta autoexigència que sempre ha definit el sector surer i les comarques gironines”.
 
El conseller Pelegrí ha volgut felicitar els premiats en aquesta edició i ha explicat que aquests guardons premien “la professionalitat, la creativitat i la valentia, però especialment el compromís”. Un compromís envers la terra, el potencial transformador i la igualtat, i envers una societat més justa.
 
 
 
 
intervenció del conseller Pelegrí
intervenció del conseller Pelegrí
Premis AECORK corresponents a l’any 2013
 
  • En l’àmbit de l’Enoturisme:
 
RECEVIN (Xarxa Europea de Ciutats del Vi)
Per la promoció de la Cultura del Vi en tot Europa i per instaurar la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme.
 
ACEVIN (Associació Espanyola de Ciutats del Vi)
Per la promoció de la cultura i les ciutats espanyoles del vi a través de Las Rutas del Vino de España.
 
  • En l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC):
 
LUIS CONDE, president i fundador del Grup Seelinger i Conde; vicepresident i fundador de la Fundació El Trampolí.
Per la tasca de RSC a l’Associació El Trampolí de la Bisbal d’Empordà, treballant per donar resposta a les necessitats de persones amb discapacitat psíquica en tots els àmbits de la seva vida per integrar-los en la societat, superar les dificultats, potenciar les capacitats creatives d’aquestes persones i contribuir a la sensibilització de la societat en general.
 
  • En l’àmbit del Medi Ambient:
 
MARTÍ BOADA, naturalista i doctor en Ciències Ambientals.
Per la tasca en defensa del suro i la difusió que en fa en mitjans de comunicació, llibres i presentacions. Pel treball com a investigador de la UAB (ICTA), conjuntament amb el sector surer, El valor dels serveis ambientals de les suredes de Catalunya.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

foto1

foto1
JPG | 1049

foto2

foto2
JPG | 31