Foto
El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han presidit avui la signatura d’un conveni de col·laboració per augmentar la seguretat de les persones usuàries del servei local de teleassistència
 
Aquest conveni, que han signat la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el secretari general d’Interior, Josep Martínez Melgares, té per objecte establir una col·laboració entre el Departament d’Interior a través de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i la Diputació de Barcelona en l’àmbit de la prevenció i la reacció en matèria de seguretat, que pugui revertir positivament a les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència. 
 
Amb la signatura d’aquest conveni, la Diputació de Barcelona i la PG-ME reforcen la coordinació institucional per treballar plegats i articular formalment canals de col·laboració en els àmbits de la prevenció, difusió, formació i suport a la detecció i actuació en matèria de seguretat per a les persones grans.
 
L’acord reforça també el paper d’una policia de proximitat, que col·labora activament amb diferents institucions i entitats socials amb l’objectiu de prioritzar l’atenció i les accions dirigides als col·lectius més vulnerables de la societat.
 
Les activitats a realitzar en el marc d’aquest conveni es concreten en:
  • L’elaboració de campanyes informatives dirigides a les persones usuàries del servei relacionades amb la seguretat a la llar i la via pública. 
  • La formació i assessorament per part dels Mossos d’Esquadra als professionals de teleassistència que tenen contacte directe amb les persones usuàries en qüestions de seguretat i detecció de possibles situacions de risc. 
  • L’elaboració d’un protocol per detectar, prevenir i actuar davant de situacions de maltractament en aquest col·lectiu.
  • L’actuació i col·laboració en situacions de risc o emergències socials detectades des del Centre d’Atenció del Servei de Teleassistència.
  • El traspàs d’informacions d’interès per a la Policia de la Generalitat relacionades amb la seguretat o risc que es puguin detectar en situacions concretes per part del Servei Local de Teleassistència.
Es preveu la creació d’una comissió tècnica de seguiment integrada per membres del Servei de Suport de Programes Socials i de representants de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra per tal d’avaluar i fer un seguiment del desenvolupament de les activitats i resoldre possibles incidències.
 
Aquest conveni s’emmarca dins de les accions que preveu el Pla de Seguretat Integral de la Gent Gran que va aprovar el Govern el passat dimarts 9 de desembre.
 
El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona és un servei preventiu i de proximitat que dóna servei 24 hores a unes 61.800 persones de poblacions de menys de 300.000 habitants de la província de Barcelona les quals viuen amb factors de risc com edat avançada, solitud, fragilitat o dependència.