• El cap de l’Executiu ha participat en el lliurament de la VII edició de les Medalles d’Honor i Premis Carles Ferrer Salat de la patronal, que ha presidit el rei Felip
  • Artur Mas ha reivindicat que ara el principal repte és aconseguir “una distribució més justa de la riquesa que es crea” i ha demanat a Foment que “hi sigui en els grans reptes que tenim pendents”
El president Mas, amb el rei Felip i el president de Foment, entregant la medalla d'honor a la trajectòria empresarial a Mariano Puig.
El president Mas, amb el rei Felip i el president de Foment, entregant la medalla d'honor a la trajectòria empresarial a Mariano Puig.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest vespre que “l’economia catalana comença a ser motor de la recuperació” a nivell estatal, com ho demostren les últimes dades econòmiques.
 
En aquesta línia, el cap de l’Executiu ha subratllat que Catalunya porta “disset mesos consecutius de baixada de l’atur” i “sis trimestres consecutius de creixement del PIB”, i ha afegit que una quarta part de tota la nova ocupació que s’ha creat a Espanya en l’últim any s’ha creat a Catalunya, on la intensitat de la disminució de l’atur ha estat el doble que a la resta de l’Estat espanyol.
 
“Per tant, l’economia catalana, malgrat els grans reptes que té, està aconseguint contribuir de manera important al creixement, a la creació de riquesa, i al seu objectiu social bàsic i primordial, que és crear ocupació”, ha insistit.
 
L’únic repte que queda pendent i, “segurament, el més important dins la nostra societat”, com ha assenyalat el president, és “una distribució més justa de la riquesa que es crea”. “Si es crea riquesa, però no es distribueix amb justícia, equilibri i sentit d’equitat, la riquesa serveix de poc”, ha remarcat. I ha afegit: “Entenc que amb això hi combreguem tots i estic convençut que en aquest objectiu social de distribuir bé la riquesa en el nostre país també estarem tots junts en els propers temps”.
 
El president ha pronunciat aquestes paraules en l’acte d’entrega dels Premis Ferrer Salat i les Medalles d’Honor que entrega anualment Foment, i que ha presidit el rei Felip, a qui el president ha agraït com a cap del Govern la seva visita.
 
Durant el seu discurs, el cap de l’Executiu ha destacat que “Foment del Treball s’ha distingit al llarg de la seva història per tenir una actitud capdavantera”, que ha convidat a “mantenir viva” de cara als propers temps. “Tenim assignatures pendents i importants i val la pena que les grans organitzacions del país hi siguin d’una manera decidida, com Foment ha fet sempre en els grans temes que han afectat l’economia catalana”, ha reblat.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha recordat que al llarg dels quasi 250 anys d’història de la patronal catalana, Foment ha estat capdavantera de projectes importants, com la reforma de la descentralització administrativa i el concert econòmic de 1899, que “va liderar”. “No es pot dir que haguem tingut un èxit total aquí, però Foment hi era en aquella reivindicació”, ha subratllat. També ha remarcat que va ser una de les entitats fundadores de La Caixa i un dels promotors del Consorci de la Zona Franca.
 
Durant la cerimònia, s’ha distingit a Mariano Puig, expresident de la Corporació Puig, amb la Medalla d’Honor a la Trajectòria Empresarial, i a Carlo Umberto Bonomi, conseller delegat d’Investindustrial Advisors, SL, principal accionista de Port Aventura, amb la Medalla d’Honor Empresari de l’Any.
 
El president també ha fet una referència durant el seu parlament al projecte Barcelona World, assegurant que, amb l’acord signat avui entre la Generalitat i La Caixa, “també aconseguirem que aquest gran projecte d’atracció turística del Camp de Tarragona sigui una realitat en els propers temps i confirmi la capitalitat turística de Catalunya en el seu conjunt”.
 
Els premis Carles Ferrer Salat han distingit les empreses Gaes, Áreas i Girbau Group i a Carlos Duran, de “Hoy-Voy”.

2  

Imatges

Medalles d'Honor de Foment del Treball (1)

Medalles d'Honor de Foment del Treball (1) 332

Medalles d'Honor de Foment del Treball (2)

Medalles d'Honor de Foment del Treball (2) 377