• El Departament d’Ensenyament ja ha obert la inscripció per a aquesta edició, que finalitza el 23 de desembre
 
  • El concurs va adreçat a alumnes d’educació primària, secundària, batxillerat i educació d’adults
 
  • L’objectiu és el d’incentivar la lectura literària i desenvolupar un hàbit de lectura entre els més joves
 
 
Foto petita
El concurs El Gust per la Lectura, que convoca el Departament d’Ensenyament, arriba a la seva vintena edició. El Gust per la Lectura té com a objectiu principal incentivar la lectura literària i desenvolupar l’hàbit lector entre els més joves. El concurs s’adreça als alumnes d’educació primària, secundària, batxillerat i d’escoles d’adults. El termini per inscriure’s va començar el 3 de desembre i finalitza el dia 23. L’any passat hi van participar prop de 2.400 alumnes de 100 centres educatius de Catalunya.
 
El concurs està basat en la lectura i treball de diverses propostes de lectura. S’estableixen set categories, corresponents als nivells educatius dels alumnes que hi participen. Els alumnes de cicle mitjà d’educació primària hauran de treballar obres dels autors Joan de Déu Prats i Janet Allan Ahlberg. Pel que fa als alumnes de cicle superior, també llegiran obres de Joan de Déu Prats i podran escollir entre Stefano Bordigliono o Beatrice Masini. L’alumnat d’ESO investigarà sobre la novel·la negra i el misteri amb l’obra d’Oscar Wilde i treballaran els fets històrics de 1714 amb diversos llibres com Victus, Cicatrius de 1714 i Dietari d’un adroguer. Els de batxillerat i adults tractaran l’obra de Josep Maria Segarra, El Cafè de la Marina, que és una de les obres prescriptives de batxillerat. També estudiaran els coneixements de 1714 amb el llibre Victus, de l’autor Albert Sánchez Piñol.
 
Els diferents treballs que es presenten al concurs han de ser de creació original i s’han d’ajustar als requeriments que determinen les bases per cada categoria i obra. Per participar en el concurs els docents hauran de fer la inscripció a través del portal de centres del Departament d’Ensenyament.
 
 
14 de desembre de 2014