•  En les properes setmanes la CHE durà a terme 16 actuacions a les comarques de Lleida, 10 a les de Tarragona i quatre actuacions a la Val d’Aran i a la Noguera
  •  Arran d’aquest acord, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de la CHE, Xavier de Pedro, juntament amb altres autoritats, han visitat l’actuació que s’està duent a la llera del riu Ondara al seu pas per Tàrrega
  •  Aquestes intervencions han estat proposades per l’ACA i la CHE i també recullen les necessitats del territori arran de les peticions de diversos ajuntaments
Imatge
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) han acordat una inversió de 2,7 milions d’euros, a executar entre aquest any i el vinent, per dur a terme actuacions de manteniment i conservació de lleres i d’adequació de rius a la conca catalana de l’Ebre. L’acord preveu una trentena d’actuacions entre ara i finals d’any, amb un cost de 2,7 MEUR. Els treballs són finançats de manera conjunta a través d'uns recursos del cànon de derivació recaptat durant el tercer i quart trimestre de 2013
 
Avui, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de la CHE, Xavier de Pedro, acompanyats pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, entre d’altres autoritats, han visitat una de les actuacions que es duran a terme mitjançant aquest acord; concretament, la que s’està duent a terme en un tram de la llera del riu Ondara que transcorre pel municipi de Tàrrega.
 
Aquestes actuacions que es duran a terme són aquelles identificades per la CHE i l’ACA com a prioritàries, tot i que també s’han incorporat moltes de les propostes formulades per l’Agència arran de les necessitats recollides pel territori.
 
Millores a l’Alt Pirineu
 
Entre les actuacions previstes ara, hi ha un total de 3 intervencions a la Val d’Aran, concretament l’acondicionament a la confluència del riu Garona amb el Valarties, així com també la neteja de les lleres abans i després del municipi de Vielha. Aquestes actuacions, algunes de les quals ja estan iniciades, compten amb un pressupost total d’uns 300.000 euros.
 
A la Noguera, es destinaran 71.405 euros a actuacions de condicionament al barranc de Valldans, al municipi de Ponts.
 
Actuacions a la Conca de Barberà, la Segarra i l’Urgell
 
A les comarques de Lleida es duran a terme aquest any un total de 16 actuacions, amb una inversió total prevista de 690.000 euros. Entre les mesures previstes, hi ha una sèrie d’actuacions previstes a les comarques de la Conca de Barberà, la Segarra i l’Urgell que a l’estiu de 2013 es van veure afectades per unes importants riaudes. En aquest sentit s’actuarà en diversos trams del riu Corb (Ciutadilla, Guimerà, Nalec), al riu Sió al seu pas per Preixens i Balaguer, i en el riu Llanera en el seu recorregut per Torà. També estan previstes actuacions a Tàrrega (riu Ondara i barranc de la Figuerola), a la Cerdanya (Bellver i Fontanals de Cerdanya), entre d’altres.
 
 
Millores per 379.000 euros a Tarragona i les Terres de l’Ebre
 
D’altra banda, a Tarragona i les Terres de l’Ebre s’executaran actuacions de condicionament de lleres per un import de 379.000 euros. Així, es treballarà ens dos trams del riu Algars (Caseres i Horta de Sant Joan), al barranc Galera (Galera i Tortosa), al riu Canaleta (Horta de Sant Joan), al barranc Villa (Falset), als barrancs de Matamoros (Roquetes), de Vallcervera (Tortosa), de Jesús (Tortosa) i al riu Montsant al seu pas per la Vilella Baixa.
 
Pel que fa a actuacions previstes per al 2015, n’hi ha 13 en tramitació ambiental, totes elles destinades a millorar la capacitat de desguàs del riu i a evitar desbordaments en cas d’avingudes.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 157

Imatge

Imatge
JPG | 904