* InnoLife és un consorci europeu que agrupa 140 organitzacions, empreses i universitats auspiciades per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT).
 
* Amb aquesta iniciativa es promou la innovació, el talent, l'emprenedoria i l'educació superior en vida saludable i envelliment actiu.
 
* El node Innolife de l'Estat espanyol tindrà la seva oficina a Barcelona i entre els seus membres hi haurà un bon nombre d'organitzacions catalanes de l'àmbit empresarial, acadèmic i de l'Administració pública.
 
El consorci InnoLife ha estat seleccionat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia -EIT- (European Institute of Innovation and Technology) per desenvolupar una comunitat de coneixement i innovació (KICs - Knowledged and Innovation Communities) en els àmbits de vida saludable (healthy living) i envelliment actiu (active ageing). Aquesta elecció posa de relleu la prioritat que representa per a la Comissió Europea la innovació i l'emprenedoria en l'àmbit de la salut per tal de millorar¡ la qualitat de vida de la ciutadania, impulsar la competitivitat de les economies dels països de la Unió i garantir la sostenibilitat dels sistemes sanitaris.
 
L’activitat del consorci InnoLife promourà la innovació, el talent, l'emprenedoria i l'educació superior. L’objectiu d’InnoLife és generar i desenvolupar productes, serveis i conceptes que facilitin, entre d’altres exemples, la creació d'empreses emergents (starts-ups) i la participació de milers d'estudiants europeus en activitats de formació en línia. La creació d’aquesta nova comunitat afavorirà la competitivitat de les economies europees i la creació de llocs de treball, a més d'actuar com un pol d'atracció d’investigadors, estudiants i emprenedors.
 
InnoLife compta amb 4 nodes estatals Alemanya, Espanya França, Regne Unit i 2 nodes regionals com és el cas del Benelux i els països escandinaus. L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut serà un dels membres del node pertanyent a l'Estat espanyol i que tindrà la seva oficina a Barcelona. La Universitat de Barcelona i Biocat lideraran aquest node format per organitzacions dels àmbits català i espanyol. InnoLife comptarà amb la presència d'empreses i organitzacions de diversos sectors com són: ATOS, Ferrer Internacional, Abbott, Universitat de Barcelona, IESE, Universitat Politècnica de Madrid, Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) de la xarxa CERCA, Institut de Biomècanica de València, Biocat, Telefònica, Linkcare, Leitat, la Fundació "la Caixa", Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Hospital Clínic de Barcelona, Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Biopolis, Pau Education, Gallina Blanca, Consorcio Hospitales de Madrid, GMV Soluciones Globales Internet, Inveniam Innovation, Other Side Mirror, Sedecal i PREMAP Seguridad y Salud.
 
 
Per més informació
 
*Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia-European Institute of Innovation and Technology (EIT)
 
*Notes de premsa de la UB i Biocat: Barcelona tindrà una seu de la nova comunitat de coneixement i innovació de la UE en salut