• El president de la Confederació del Comerç de Catalunya, Pere Llorens, i el president de la president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han formalitzat al Departament d’Empresa i Ocupació, el conveni pel qual la principal associació de comerciants de Catalunya se suma al programa Reempresa, que impulsa la patronal Cecot
  • Aquest programa proporciona informació i assessorament a l’empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l’activitat
  • Des de la seva posada en marxa, el Centre de Reempresa de Catalunya ha donat continuïtat a 338 empreses, un 34% del comerç, amb el manteniment de més de 1.300 llocs de treball i una inversió induïda de 17.860.000 euros
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig ha presidit la signatura del conveni d’adhesió de la Confederació del Comerç de Catalunya al programa Reempresa, que impulsa la Fundació Cecot Innovació.
 
El president de la Confederació del Comerç de Catalunya, Pere Llorens, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han formalitzat l’acte pel qual la principal associació de comerciants de Catalunya se suma a aquest programa que ofereix informació i assessorament a l’empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l’activitat.
 
Amb l’acord subscrit, ambdues entitats es comprometen a col·laborar per implementar aquest programa de reemprenedoria, pel qual es posen en relació dues necessitats empresarials: d’una banda, la cerca de projectes per part d’emprenedors, i d’una altra, la continuïtat de negocis i empreses en risc de tancament.
 
Ambdues institucions consideren que aquest programa -que permet posar en contacte cedents  i reemprenedors-, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i disposa dels instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.
 
Així mateix, impulsa un nou model d’emprenedoria, pel qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, la qual compra en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant el patrimoni empresarial individual i col·lectiu.
 
En el marc de l’acte de signatura, el conseller Felip Puig ha destacat que aquest acord és un exemple de concertació, “una aposta de continuïtat, de generar oportunitats de negoci i de creixement,  d’incorporar nous empresaris en el sector del comerç, que és un model d’èxit, i fer més forta l’economia catalana”.
 
Per la seva part el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha assenyalat que el “Reempresa”, “és un programa d’oportunitats, pel venedor i pel qui compra, que actua com a motor econòmic i emocional, una eina que ajuda i acompanya als professionals, en aquest cas del sector comerç, a prendre decisions excepcionals,”.
 
El president de la Confederació de Comerç de Catalunya,  Pere Llorens, ha volgut remarcar que amb aquest acord “s’aposta pel present i també i pel futur empresarial de Catalunya, dotant al sector del comerç d’una eina que treballa per garantir la continuïtat del botiguers”.
 
338 reempreses d’èxit i manteniment de més de 1300 llocs de treball
 
Des de la seva posada en marxa, l’any 2011 el Centre de Reempresa de Catalunya ha aconseguit arribar a una mitjana de quatre re-empreses d'èxit per setmana, cosa que ha comportat donar continuïtat a 338 empreses, el manteniment de més de 1300 llocs de treball i una inversió induïda de 17.860.000 euros.
 
La signatura amb la Confederació permetrà reforçar la tasca de Centre de Reempresa de Catalunya en l’àmbit del comerç, fomentant la continuïtat d’empreses en funcionament d’aquest sector, que són el motor de molts pobles i ciutats arreu del territori català.  Significarà també aprofundir en les necessitats sectorials de les empreses i atendre la problemàtica específica del comerç en matèria de transmissió d’empreses. Així mateix, les 300 associacions, gremis i entitats que formen part de la Confederació de Comerç de Catalunya s’incorporaran a la xarxa del programa Reempresa.
 
Al programa, de les 338 reempreses d’èxit 115 són del sector comerç, un 34% del total i acumula una inversió induïda de 5.908.652 €. Destacar també que el 25% dels reemprenedors desitja reemprendre en el sector comerç.
 
El programa Reempresa en el marc del Catalunya Emprèn de la Generalitat
 
El programa Reempresa de la Fundació Cecot Innovació encaixa en la política orientada a l’empresa de la Generalitat presentada el juliol passat pel president de la Generalitat, un dels objectius de la qual és l’impuls de la reemprenedoria. De fet, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la iniciativa Catalunya Emprèn, i la Fundació Cecot Innovació van formalitzar  aquest estiu un conveni de cooperació per fomentar la creació d’empreses, l’esperit emprenedor i la consolidació del creixement empresarial.  
 
En aquest marc de cooperació publico-privada, el Centre de Reempresa de Catalunya, de manera coordinada amb el Catalunya Emprèn i cooperant amb les estructures de suport del Departament, ofereix un tracte uniforme, transparent, sectorial i organitzat a les transmissions d’empreses a tot el país, incorporant les noves polítiques i esquemes que indica la Small Business Act, la llei europea per al creixement i innovació de les petites i mitjanes empreses.
 
A Catalunya hi ha al voltant de 120.000 empreses i 258.000 treballadors que, tot i estar actualment en correcte funcionament, podrien estar involucrats en processos de reempresa en els propers deu anys. El Departament d’Empresa i Ocupació i la Cecot, a través del projecte Reempresa, volen reduir-ne l’impacte millorant les condicions marc per a la transferència d’empreses a Catalunya, establint sistemes que posin en contacte les empreses transferibles amb potencials propietaris i proporcionar tutoria i suport per a la transmissió d’empreses.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte de signatura

Fotografia de l'acte de signatura
JPG | 2504