• La Xarxa, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, instaura la iniciativa les "curses solidàries de les universitats per a La Marató de TV3"
  • La recaptació de les inscripcions es destinarà a La Marató de TV3
La Xarxa Catalana d’Universitats Saludables (USCAT) ha organitzat per primera vegada a diverses universitats les "curses solidàries de les universitats per a La Marató de TV3", una manera de lligar l’activitat física i l’esport amb la solidaritat. Cada universitat organitza la pròpia cursa i la Xarxa coordina una actuació que es farà de manera simultània aquest diumenge arreu del territori.
 
Per participar-hi, podeu accedir a les diferents universitats a través de la pròpia Xarxa. L’empresa Nike ha fet un donatiu a la Xarxa USCAT amb samarretes tècniques on s’ha inserit el logotip i el missatge "Les curses de les universitats en suport a La Marató de TV3". Aquestes samarretes es lliuraran a canvi d’un donatiu mínim de 10¡¡€ i la recaptació es donarà íntegrament a la Fundació de La Marató de TV3.
 
Xarxa Catalana d’Universitats Saludables
 
L’any 2010 es va constituir la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables (USCAT) promoguda per la Universitat de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En l’actualitat, també hi formen part la Universitat de Barcelona, la Fundació Universitària del Bages, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. Entre els seus objectius, hi ha els següents:
 
  • Promocionar entorns universitaris a favor de la salut.
  • Incorporar la formació en promoció de la salut en els graus i postgraus.
  • Col·laborar amb organismes de salut pública, institucions comunitàries i universitats.
  • Fomentar recerca i docència en promoció de la salut.
  • Planificar serveis i activitats dirigides a promocionar la salut de la comunitat universitària.
  • Potenciar la participació internacional.
 
L’activitat física i l’esport és una de les actuacions del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) 2014-2015, que impulsa el Govern de la Generalitat i en el qual les universitats també hi estan implicades.