Territori

L'ATM aprova les tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2015

query_builder   12 desembre 2014 13:23

event_note Nota de premsa

L'ATM aprova les tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2015

  • Tots els títols de transport integrats mantenen les tarifes, excepte la T-10 d’una zona que es rebaixa de 10,30 euros a 9,95 euros, i a la resta de zones redueix el seu preu també un 3,4%
  • La rebaixa també s’aplica als títols bonificats T-Trimestre per a persones en atur i a la T-70/90 per a famílies monoparentals o nombroses, que es calculen en base al preu de la T-10
  • Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona incrementen les seves aportacions per possibilitar la reducció de la T-10 i la congelació dels preus de la resta de títols


El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat avui les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2015. Per primera vegada es redueix el preu de la targeta T-10 (d’1 a 6 zones), concretament un 3,4% respecte la tarifa actual. També es rebaixaran els preus dels títols bonificats, la T-Trimestre per a persones en atur  i la T-70/90 FM/FN, que es calculen en base al preu de la targeta T-10. Pel que fa a la resta de títols de transport, mantindran el mateix preu que aquest 2014. Aquestes mesures són possibles perquè Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona incrementen les seves aportacions al sistema tarifari integrat. La revisió tarifària que s’ha aprovat per a l’any 2015 representa una reducció del 2,4% en la tarifa mitjana ponderada del sistema de transport.
 
Els títols que canvien de preu respecte l’any 2014 són:
•           T-10 (d’1 a 6 zones)
•           T-Trimestre bonificada per a persones en atur (equivalent al preu de tres T-10)
•           T-70/90 FM/FN (categoria general i especial, d’una a sis zones)
 
(veure nota de premsa adjunta)
 
Les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2015 són les següents: (veure nota de premsa adjunta)
 
Els preus aprovats avui també afecten a les comarques del Ripollès i el Berguedà, que a partir del gener formaran part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona. La inclusió d’aquestes comarques  ha comportat la creació de dos tipus de packs de 10 viatges (de 7 i 4 zones) per als desplaçaments entre el Berguedà i Barcelona, el Berguedà i el Bages i el Ripollès i Barcelona.
 
Els preus d’aquests packs de cara al 2015 són els següents: (veure nota de premsa adjunta)
 
Congelació dels títols propis de Rodalies i Regionals
 
Les tarifes dels títols propis de Rodalies de Catalunya i Regionals també quedaran congelades. Avui l’ATM de Barcelona ha aprovat les del seu àmbit i la resta d’ATM ho faran properament.
En el quadre següent es detallen els preus nominals dels diferents títols de transport del servei de Rodalia de Barcelona per a l’any 2015: (veure nota de premsa adjunta)
 
Evolució del transport públic durant el 2014
 
Pel que fa a l’evolució dels viatgers del sistema de transport públic, aquest 2014 es consolida la recuperació que ja es va iniciar durant el segon semestre de 2013. Així, fins aquest mes de novembre, el nombre de viatges a l’ATM de Barcelona ha crescut un 1,5%, fins a 840 milions, el que representa gairebé 12 milions de viatges més que en el mateix període de l’any passat.
 
Per modes de transport, creixen els usuaris a tots els operadors, excepte a Rodalies de Catalunya i els autobusos urbans de la segona corona metropolitana, que es mantenen lleugerament a la baixa amb un descens del 0,4% i del 0,6% respectivament. El metro guanya un 1,3% d’usuaris, Ferrocarrils de la Generalitat un 1,9% i el Tramvia un 2,9%. Pel que fa al bus, els de TMB creixen un 0,6%; els de l’AMB un 6,8%; i els de la Generalitat, un 1,9%.
 
Per títols, la T-Jove (+29%), la T-Trimestre (+28%), els abonaments per famílies nombroses i monoparentals (+21%), la T-MES (+15%) i la T-Trimestre bonificada per a aturats (+11%) són els que creixen més, fet que constata que millora també el nivell de recurrència dels usuaris amb aquests abonaments que aporten més fidelitat i millor relació preu/viatge.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 92

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia