•  Durant l’acte s’han lliurat les mencions en l’àmbit de la Seguretat Privada de Catalunya, creades per reconèixer la contribució del sector de la seguretat privada a garantir el sistema de seguretat de Catalunya
Interior
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui l’acte del Dia Català de la Seguretat Privada, on s’ha fet el lliurament de les mencions de la Seguretat Privada de Catalunya, que enguany han celebrat la seva tercera edició.
 
El conseller ha destacat la professionalitat, el rigor i l’autoexigència dels agents de la seguretat privada. En aquest sentit, Espadaler ha recordat que el Departament d’Interior ha fet una aposta ara per la qualitat de la seguretat amb el nou grau universitari que s’imparteix a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. “El Grau en Seguretat també és una aposta per la seguretat privada, un nucli de millora important per la qualitat i la competència”.
 
Pel que fa a les competències diferenciades entre el que és seguretat pública i privada, el titular d’Interior ha assegurat: “Hi ha un denominador comú, és una tasca compartida i complementària”.
 
I finalment, s’ha referit a la nova llei de seguretat privada: “Vàrem millorar de forma substancial la llei de seguretat privada abans de la seva aprovació, ara reclamem al Govern espanyol poder participar en l’elaboració del reglament d’aquesta nova llei”.
 
Per la seva part, la directora d’Administració de Seguretat, Maite Casado, ha destacat que seguretat pública i privada cada vegada estan més a prop: “compartim principis i valors que són les bases per una bona coordinació i col·laboració per donar el millor servei al ciutadà”.
 
Mencions de la Seguretat Privada de Catalunya

Les mencions en l’àmbit de la Seguretat Privada de Catalunya es van crear per reconèixer la contribució del sector de la seguretat privada, en coordinació amb la policia de la Generalitat i les policies locals, a garantir un sistema de seguretat de Catalunya més eficaç i eficient. En definitiva, es volen reconèixer accions meritòries, actuacions humanitàries, trajectòria professional, excel·lència en el compliment de les funcions i, especialment, la col·laboració per part del sector de la seguretat privada amb el cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya.
 
Aquestes mencions van dirigides al personal de seguretat privada (vigilants de seguretat, caps de seguretat, escortes privats, directors de seguretat, detectius privats i guardes rurals) i a les empreses del sector que operen a Catalunya, i també a qualsevol persona física, institució o entitat que hagi realitzat aportacions rellevants per a la seguretat del país.
 
Concretament, a l’acte d’avui s’han atorgat un total de 52 mencions, distribuïdes de la següent manera, 5 condecoracions honorífiques, 39 distincions honorífiques, 4 plaques d’honor i 4 diplomes:
 
-          5 Condecoracions: És la màxima menció del personal de seguretat privada. Reconeix actuacions en què concorren circumstàncies com ara una especial penositat o perillositat, risc per la vida o integritat física.
 
-          39 Distincions: També són destinataris el personal de seguretat privada. Reconeix trajectòries professionals, o actuacions importants però en les quals no ha existit una especial penositat o perillositat, risc...
 
-          4 Diplomes:  Són destinatàries les empreses de seguretat privada. Es premia la seva contribució a la millora de la seguretat de Catalunya, col·laboració amb la Generalitat i amb el cos de Mossos d’Esquadra.
 
-          4 Plaques d’honor:  Són destinatàries persones que no tenen la condició de personal de seguretat privada, entitats o associacions que contribueixen amb el sector de la seguretat privada a Catalunya.
 

1  

Fitxers adjunts

Interior

Interior
JPG | 137