FOTO WEB
Un moment de la reunió.
 
 
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Lleida, Jaume Fabà, acompanyat del cap regional dels Agents Rurals, Llorenç Ricou, s’ha reunit aquesta tarda, a la seu principal del DAAM a Lleida, amb l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, per a acordar l'operatiu en relació a l'atac d'una canilla de gossos ensalvatgits que es va produir ahir en una explotació ramadera del municipi.
 
Jaume Fabà ha explicat que aquet atac va provocar la mort d’un vedell i uns nou van resultar ferits, fet pel qual, i davant de la petició de l’Ajuntament d’Alcarràs, el Departament ha autoritzat, amb el Cos d’Agents Rurals així com amb les persones autoritzades pel consistori, mesures com la captura en viu, si és possible, o bé amb l’ús d’arma de foc si no resta cap altra possibilitat, com en el cas de la canilla de Seròs i Aitona.
 
Val a dir també que la canilla autoria dels fets d’Alcarràs és un altra diferent a la responsable dels atacs registrats anteriorment en una explotació ramadera de Seròs.
 
“Davant del nou atac a explotacions ramaderes i del fet que la captura en viu no ha resultat prou eficient per a evitar-los, cal autoritzar la batuda com a solució alternativa, en cas que la captura en viu no permeti solucionar el problema”, ha assenyalat Fabà.
 
Per la seva banda, Llorenç Ricou ha reiterat la necessitat de resoldre aquesta problemàtica tant per a evitar els atacs a explotacions ramaderes com per a prevenir qualsevol risc per a les persones; i ha fet palesa la dificultat d’aconseguir aquests tenint en compte la gran superfície de la zona afectada al Baix Segre i la seva alta concentració de granges.
 
I l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha agraït la diligència del Departament a l’hora de facilitar les autoritzacions corresponents per a fer front a aquest problemàtica.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió.

Imatge de la reunió.
JPG | 2765

Imatge de l'atenció als mitjans de comunicació.

Imatge de l'atenció als mitjans de comunicació.
JPG | 2112