Tècnics experts aportaran, durant els dies 15 i 16 de desembre, els seus coneixements en participar en el projecte LIFE Futur Agrari sobre la gestió del nitrogen d’origen agrari
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, ha donat, avui, el tret de sortida a la primera reunió del Comitè d’Experts provinents de diferents països d’Europa, així com d’ Aragó i Catalunya, en el marc del projecte LIFE+ Futur Agrari que coordina el DAAM.
La finalitat d’aquesta trobada és intercanviar, amb experts internacionals, experiències relacionades amb l’esmentat projecte LIFE que s’està desenvolupant a Catalunya des de finals de l’any 2013 i que compta amb la participació d’altres institucions com l’Agència de Residus de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal, la Fundació Mas Badia, i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
Així, s’ha triat un grup d’especialistes sobre les temàtiques principals que es tracten en el projecte LIFE, totes amb un rerefons comú: la millora de la gestió del nitrogen provinent de fonts agràries. Per aquest motiu, es compta amb la participació de professionals d’experiència consolidada en temes com la gestió de l’aigua i l’alimentació en les explotacions ramaderes, així com l’ús d’eines de teledetecció en l’agricultura. Un altre tema d’especial interès i que serà objecte de discussió durant aquests dies és la utilització de sistemes de tractament per a la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes amb especial atenció als sistemes de separació sòlid-líquid.
El primer dia es duu a terme una trobada, a la seu dels serveis centrals del DAAM a Barcelona, per tal de què els experts coneguin amb detall el projecte i d’aquesta manera es pugui donar peu a l’inici de la seva participació. Durant el segon dia, es preveu una sortida a la zona regada del canal de l’Algerri-Balaguer on es realitza part de les accions de Futur Agrari. També hi ha prevista la visita a una explotació agrària de referència en aquesta zona i que col·labora activament en diferents actuacions del projecte, entre elles la plantació d’arbres que actuen com a filtres per tal de reduir els nutrients que van a parar al riu Farfanya i alhora ser utilitzats com a biomassa per a l’obtenció d’energia. La cloenda de la trobada es farà a les instal·lacions del Departament a Lleida i finalitzarà amb un resum de les propostes sorgides durant els dos dies.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.