• El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb les principals associacions de comerciants, sindicats, entitats municipalistes i altres operadors del sector del comerç,  han lliurat avui a la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la “Declaració del Comerç Català en defensa del Model propi del País”.
 
  • El manifest fa palès el rebuig a “la política recentralitzadora imposada per l’actual Govern de l’Estat, assumeix el model comercial configurat per la legislació catalana i fa una crida a tots els establiments comercials de Catalunya a aplicar-la i adherir-se”.
 
  • El conseller Puig ha enviat avui mateix el manifest  subscrit al ministre  d’Economia y Competitivitat, Luis de Guindos, per fer palès el front comú en favor del model català del comerç.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, juntament amb representants de les principals associacions de comerciants, sindicats, entitats municipalistes i altres operadors del sector del comerç a Catalunya, han lliurat  avui a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la “Declaració del Comerç Català en defensa del Model propi del País”.
 
En un acte solemne, el Govern català juntament amb els representants del sector,  han volgut reafirmar i reivindicar la validesa i vigència del model propi de comerç a Catalunya i fer extensiu al Parlament de Catalunya aquesta Declaració, subscrita pel sector comercial, sindicats, institucions i el Govern de Catalunya. A l’acte també hi han assistit diputats de diferents grups parlamentaris.
 
En el marc de l’acte, el conseller Puig ha remarcat que aquest manifest “és un bon exemple de concertació, de diàleg i de capacitat  d’articular consensos, que defineix una manera de ser”.  Puig ha insistit que el comerç català ha sabut adaptar-se a la crisi i donar resposta als canvis, “ és un model d’èxit que volem continuar preservant .  D’aquesta manera, Puig ha remarcat que” davant d’un atac i d’una pressió en tota regla” per part del govern estatal “mantindrem el combat legal” per a la defensa del model català de comerç.
 
La presidenta Núria de Gispert, ha destacat que  aquest manifest diu “en veu alta i clara que no volem més imposicions, que respectin la manera de treballar del catalans i les nostres competències exclusives”. La presidenta ha assenyalat “que serem capaços d’anar allà on sigui per tal de preservar el model català”, hi ha volgut remarcar el suport al sector comercial, “ tenen el nostre recolzament, estarem tots al seu costat”.
 
Per la seva part, en representació del sector del comerç, el president de Pimec Comerç, Alejandro Goñi,  ha recalcat  que aquest manifest  és “una declaració conjunta per a la defensa tant al carrer com a nivell judicial de la llei d’horaris comercials”. Una mostra “del rebuig cap a les ingerències que esta realitzant el govern espanyol cap el nostre sector”, ha conclòs.
 
Amb la voluntat  de fer palès aquest front comú i unitari en defensa del model  català de comerç, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig,  ha enviat avui mateix el manifest subscrit al ministre  d’Economia y Competitivitat, Luis de Guindos.
 
Entitats que  han subscriuen la “Declaració del Comerç Català en defensa del Model propi del País”
 
Les entitats que subscriuen aquesta declaració són: Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC-Comerç, Unió General de Treballadors, Comissions Obreres, Associació Catalana de Municipis i Comarques,  Federació de Municipis de Catalunya, Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (CAT-DIS), Federació Provincial d’Empresaris del Comerç de Lleida (FECOM), Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Fundació Barcelona Comerç, Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (CECOT), Consell General de Cambres de Catalunya, Col·legis d’Agents Comercials de Catalunya,  Asociación Nacional de Centrales de Compra y Servicios (ANCECO),  Comertia,  Associació de Mercats Municipals, Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Barcelona Oberta, Fundació Comerç Ciutadà, Confederació Catalana d’Associacions de Marxants, Unió de Venedors Ambulants.
 
(Adjuntem el document de la Declaració)

1  

Imatges

Entrega de la declaració en defensa del model català de comerç a la presidenta del Parlament

Entrega de la declaració en defensa del model català de comerç a la presidenta del Parlament 3706

1  

Fitxers adjunts

Declaració del comerç català en defensa del model propi del país

Declaració del comerç català en defensa del model propi del país
PDF | 163