• El cap de l’Executiu ha presidit la presentació del llibre Les catalans, del periodista francès Henry de Laguérie
El president Mas, amb l'autor del llibre, en un moment de la presentació
El president Mas, amb l'autor del llibre, en un moment de la presentació
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda al Palau de la Generalitat la presentació del llibre Les catalans, del periodista francès Henry de Laguérie. El cap de l’Executiu ha explicat durant la seva intervenció que els catalans “volem el mateix que la resta de nacions del món, volem decidir com les altres nacions”, per tal de “protegir la nostra llengua i la nostra cultura, garantir millor el nostre creixement econòmic o per tenir un altre model social”, entre d’altres motius.
 
El cap del Govern ha assenyalat que “no sabem si a Catalunya hi ha una majoria o no a favor de la independència, però l’única manera de saber-ho és organitzant un referèndum”. Ha fet notar que “no és fàcil” per a l’Estat espanyol, però ha assegurat que “és l’únic camí, perquè una nació com és la catalana pugui construir el seu futur, com ho fan les altres nacions del món”.
 
Artur Mas ha insistit que Catalunya és una nació que “té els mateixos objectius, somnis i projectes que les altres nacions del món”. En aquest sentit, ha recordat que hi ha una majoria de dos terços al Parlament de Catalunya a favor del dret a decidir, que el 95% dels municipis també estan a favor que el poble català pugui triar democràticament el seu futur polític i que hi ha una gran mobilització ciutadana, com s’ha vist en les darreres manifestacions de l’11 de setembre.
 
El president també ha recordat que Catalunya “és un país molt barrejat, on més de la meitat de la seva població no té un origen català” i ha afirmat que “per a un català és més important el projecte de futur que els seus orígens”. “Sabem que no venim tots del mateix origen, però que podem anar junts cap al mateix destí o objectiu”, ha conclòs.
 
El president ha agraït a Henry de Laguérie que amb el seu llibre, on s’explica el que està passant a Catalunya, dóna “l’oportunitat que els catalans siguin més coneguts i més reconeguts a França”.
 
Les catalans, publicat per l’editorial parisenca Ateliers Henry Dougier, és un assaig amb caràcter divulgatiu, fruit d’entrevistes de l’autor amb diferents persones del món acadèmic, del periodisme i de la societat civil. Henry de Laguérie és un periodista free lance que viu a Barcelona i treballa per a diversos mitjans francòfons. En l'acte també hi ha intervingut la directora de la llibreria Jaimes de Barcelona, que ha moderat el col·loqui de l'autor amb els assistents.
 
 

1  

Imatges

Presentació llibre. Foto: Jordi Bedmar

Presentació llibre. Foto: Jordi Bedmar 833