visita danys ocasionats per la ventada a Terrassa
Divendres passat, el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, es va reunir amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per fer una valoració in situ dels danys ocasionats per la ventada del dimarts, 9 de desembre.
 
Ballart i Brea, van fer un recorregut per alguns dels llocs més afectats de la ciutat acompanyats de la tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori i diversos regidors de l'Ajuntament. En concret, van visitar el parc de Sant Jordi, l’entorn del cementiri municipal i els barris de Sant Llorenç i el Pla del Bonaire, on es va poder constatar que,  malgrat la feina intensiva dels equips de gestió de l’espai públic des del mateix dimarts, els efectes de la ventada són ben visibles a molts punts de la ciutat.
 
visita els danys a Castellar del Vallès
Ahir dilluns, el delegat es va reunir amb l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i juntament amb diversos regidors de l’equip municipal i de tècnics municipals, van fer un recorregut per la plana vallesana de la vila, que és la zona forestal i agrària més afectada per les destrosses ocasionades per la ventada.
 
En relació amb les dues visites, el delegat ha destacat la rapidesa i eficàcia dels serveis municipals en tornar el restabliment dels serveis públics afectats. I pel que fa a la valoració dels danys provocats per les ventades, el delegat ha explicat que caldrà fer una estimació dels danys de manera coordinada i transversal amb els departaments. En aquest sentit, la Generalitat ha posat en marxa la concessió de subvencions excloses de concurrència pública per als ens locals afectats per les ventades de desembre de 2014.
 
En les visites s’ha constatat que, un cop s’han establert la normalitat, ara cal treballar en les tasques de reobertura dels camins forestals, la neteja de les urbanitzacions i dels boscos, essent una de les màximes preocupacions la retirada dels arbres i la neteja de boscos, com a primera mesura per a evitar incendis a l’estiu.
 
L’objectiu principal d’aquestes visites per part del delegat del Govern, és conèixer de primera mà quines han estat les zones més perjudicades pel temporal de vent i oferir la màxima col·laboració possible per part de la Generalitat.
 
També ens podeu seguir a través de https://twitter.com/delgovbarcelona
 
Barcelona, 16 de desembre de 2014