El Servei Català de la Salut (CatSalut), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i Sanofi han signat avui un acord de risc compartit i consoliden l’aposta pels nous models de gestió centrats en els resultats en salut
 
Catalunya és pionera des de l’any 2011 en aplicar aquesta fórmula per facilitar l’accés a la innovació farmacèutica
Signatura de l'acord de risc compartit
Signatura de l'acord de risc compartit
El Servei Català de Salut (CatSalut), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i Sanofi han signat un esquema de pagament basat en resultats amb un fàrmac per al tractament en segona línia del càncer colorectal metastàtic (CCRm).
 
El CatSalut, l’ICO i Sanofi ratifiquen el seu compromís en la incorporació de noves fórmules per a la millora continua de la qualitat assistencial mitjançant la col·laboració i alineació entre tots els agents del sistema de salut.
 
Aquest conveni s’afegeix a altres iniciatives entre el CatSalut i l’ICO per al pagament de medicaments basat en els resultats en salut i és el quart acord d’aquest tipus que se signa en pacients amb CCRm.
 
Es tracta d’un projecte innovador que té una doble vessant: per una banda, permet millorar el coneixement en el perfil d’efectivitat i seguretat en pràctica clínica real del fàrmac modulant les incerteses associades a la innovació i de l’altra, contribueix a la sostenibilitat del sistema sanitari català.
 
Aquest nou conveni s’emmarca en Pla de Salut 2011-2015 que incorpora com a objectiu orientar la política farmacèutica cap a l’avaluació dels resultats en salut.