L'Agència de Salut Pública de Catalunya lliura l'acreditació Amed a Can Caralleu
L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha lliurat avui, dimarts 16 de desembre, l’acreditació AMED al Centre Esportiu Municipal (CEM) Can Caralleu per promoure l’alimentació mediterrània i saludable en la seva oferta alimentaria.
 
El CEM Can Caralleu és un centre de promoció de la salut integral sense ànim de lucre amb més de 5.000 abonats, gestionat per la Fundació Claror. La missió última de la Fundació Claror és contribuir, des de l'esport, a la salut i el lleure per millorar la qualitat de vida de les persones. La Fundació també impulsa campanyes que divulguen aspectes de benestar i salut: alimentació saludable i activitat física, prevenció del tabaquisme, prevenció del càncer de pell i malalties cardíaques, entre altres.
 
AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que promou l’alimentació saludable a través de la identificació i acreditació dels establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris. AMED millora l’oferta alimentària i reconeix establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres, així com la inclusió de productes integrals. Actualment, s’han acreditat 93 municipis i 349 establiments que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a més de 55.000 comensals diaris a tot Catalunya.
 
L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest matí al mateix centre esportiu i ha comptat amb la presència del director executiu de Can Caralleu, Carlos Cano Sangüesa, la directora del centre, Núria Sabartés i el gerent del servei de restauració, Pedro Díaz. Han fet l’entrega de l’acreditació la subdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, i el director de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Xavier Llebaria.
 
Acreditació AMED
 
Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. Disposar d’aquesta acreditació garanteix:
 
  • La utilització d’oli d’oliva per amanir i preparar els plats.
  • Una àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús.
  • Prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats.
  • Fruita fresca, abundant i de temporada com a principal oferta a les postres.
  • La inclusió d’alguns productes integrals.
  • L’oferta de làctics amb baix contingut en greix.
 
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes a l’establiment (circuits, passejades, etc.) ja que la identificació AMED està associada a un concepte de vida saludable.
 
Més informació: