Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura continua pendent de rebre les transferències de l'Estat per liquidar els ajuts agroambientals

query_builder   17 desembre 2014 12:16

event_note Nota de premsa

Agricultura continua pendent de rebre les transferències de l'Estat per liquidar els ajuts agroambientals

El Consell de Ministres va autoritzar les aportacions el passat 12 de desembre però a data d’avui encara no ha transferit els fons a la Tresoreria de la Generalitat
 
El Departament ja va fer efectiva la part que li tocava a la Generalitat durant el mes de juliol
 
El passat 12 de desembre de 2014 el Consell de Ministres va autoritzar les aportacions de l’Administració General de l’Estat a les Comunitats Autònomes corresponents a la seva part de finançament dels Programes de Desenvolupament Rural aprovades en les Conferències Sectorials del 3 i el 24 de novembre de 2014 i en la Comissió Sectorial del 3 de desembre de 2014.
 
En el cas de Catalunya l’import total d’aquestes tres aportacions ascendeix a 4,9M€. Amb aquesta quantia es podran fer efectius, per part de la Generalitat de Catalunya, els següents ajuts:
 
-          Els ajuts agroambientals al sector de l’arròs corresponents a l’exercici 2013 que estaven pendents des del juliol d’enguany precisament perquè l’Estat no havia tramès la seva part de finançament. L’import pendent de l’Estat (1,4 M€), juntament amb l’import dels fons europeus FEADER (1,8 M€), permetrà pagar aquesta part pendent al sector de l’arròs per un total de 3,2 M€.
 
-          Una part dels ajuts a les indústries agroalimentàries per a inversions, que estaven pendents de fer-se efectius des del primer trimestre d’enguany també perquè l’Estat no havia tramés la seva part de finançament. L’import total que es podrà pagar és de 9 M€, dels quals 3,5 M€ són de la part que mancava de l’Estat, 2,5 M€ del Departament d’Agricultura i 2,7 M€ de fons europeus FEADER. Tot i això, encara quedaran 4,6 M€ pendents de pagar d’ajuts a indústries per manca d’aportació de la part estatal que és d’1,8 M€, que no es podran pagar fins el 2015.
 
L’import d’aquestes aportacions del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) autoritzades pel Consell de Ministres encara no han arribat a la Tresoreria de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa no s’han pogut efectuar els pagaments.
 
En tot cas, aquests fons arriben amb molt retard respecte a la petició feta pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Si els fons del MAGRAMA haguessin arribat de seguida un cop demanats per la Generalitat de Catalunya, els ajuts a indústries s’haurien pogut pagar dins del primer trimestre de 2014 i els ajuts agroambientals al sector de l’arròs s’haurien pogut pagar en la seva totalitat el juliol de 2014.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia