El Consell de Ministres va autoritzar les aportacions el passat 12 de desembre però a data d’avui encara no ha transferit els fons a la Tresoreria de la Generalitat
 
El Departament ja va fer efectiva la part que li tocava a la Generalitat durant el mes de juliol
 
El passat 12 de desembre de 2014 el Consell de Ministres va autoritzar les aportacions de l’Administració General de l’Estat a les Comunitats Autònomes corresponents a la seva part de finançament dels Programes de Desenvolupament Rural aprovades en les Conferències Sectorials del 3 i el 24 de novembre de 2014 i en la Comissió Sectorial del 3 de desembre de 2014.
 
En el cas de Catalunya l’import total d’aquestes tres aportacions ascendeix a 4,9M€. Amb aquesta quantia es podran fer efectius, per part de la Generalitat de Catalunya, els següents ajuts:
 
-          Els ajuts agroambientals al sector de l’arròs corresponents a l’exercici 2013 que estaven pendents des del juliol d’enguany precisament perquè l’Estat no havia tramès la seva part de finançament. L’import pendent de l’Estat (1,4 M€), juntament amb l’import dels fons europeus FEADER (1,8 M€), permetrà pagar aquesta part pendent al sector de l’arròs per un total de 3,2 M€.
 
-          Una part dels ajuts a les indústries agroalimentàries per a inversions, que estaven pendents de fer-se efectius des del primer trimestre d’enguany també perquè l’Estat no havia tramés la seva part de finançament. L’import total que es podrà pagar és de 9 M€, dels quals 3,5 M€ són de la part que mancava de l’Estat, 2,5 M€ del Departament d’Agricultura i 2,7 M€ de fons europeus FEADER. Tot i això, encara quedaran 4,6 M€ pendents de pagar d’ajuts a indústries per manca d’aportació de la part estatal que és d’1,8 M€, que no es podran pagar fins el 2015.
 
L’import d’aquestes aportacions del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) autoritzades pel Consell de Ministres encara no han arribat a la Tresoreria de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa no s’han pogut efectuar els pagaments.
 
En tot cas, aquests fons arriben amb molt retard respecte a la petició feta pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Si els fons del MAGRAMA haguessin arribat de seguida un cop demanats per la Generalitat de Catalunya, els ajuts a indústries s’haurien pogut pagar dins del primer trimestre de 2014 i els ajuts agroambientals al sector de l’arròs s’haurien pogut pagar en la seva totalitat el juliol de 2014.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.