•  L’acord suposarà impulsar i desenvolupar cicles formatius de les famílies de comerç i màrqueting a dos instituts de Catalunya: l’institut Vidal i Barraquer de Tarragona i l’Institut de Vic
foto
El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, Melcior Arcarons, i el representant legal de Bon Preu, Francesc Baqué, han signat avui un conveni de col·laboració per a promoure la formació professional dual i en règim d’alternança. L’acord permetrà impulsar aquesta modalitat en els cicles formatius de grau mitjà i grau superior de la família de Comerç i de Gestió Comercial i màrqueting, en dos instituts de Catalunya: l’institut Vidal i Barraquer de Tarragona i l’institut de Vic.
 
L’objectiu d’aquest conveni és formar professionals en el camp del comerç i de la gestió i màrqueting, i també millorar la qualificació professional del sector. També preveu el reconeixement acadèmic de l’experiència professional del personal treballador del Bon Preu, així com de la formació organitzada per l’empresa.
 
A través d’aquest conveni els alumnes dels dos instituts –un total de 15 alumnes- podran fer estades a l’empresa mitjançant beques de formació, que oferirà Bon Preu, i que permetrà que els alumnes puguin compaginar els estudis amb la formació pràctica.
 
L’acord també preveu el reconeixement acadèmic dels aprenentatges dels treballadors de Bon Preu -assolits durant la seva experiència laboral- i de la formació professional contínua rebuda a l’empresa. D’altra banda, el Departament facilitarà als treballadors l’accés als cicles formatius mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives, perquè puguin obtenir la titulació o certificació corresponent.
 
Bon Preu permetrà la utilització de part de les seves instal·lacions per tal que alumnat i professorat puguin impartir el cicle formatiu. Aquesta cessió inclourà espais, maquinària i equipaments específics, així com personal expert per a suport tècnic i assessorament. Alhora, col·laborarà en la formació tècnica del professorat, proporcionant accés gratuït als cursos de formació i actualització tecnològica. Aquesta formació, a més, serà reconeguda per Ensenyament dins del pla de formació permanent. Els dos instituts, l’institut Vidal i Barraquer i l’institut Vic, col·laboraran amb Bon Preu en l’establiment d’una borsa de treball per facilitar la posterior inserció laboral de l’alumnat.
 
 
17 de desembre de 2014

1  

Imatges

Fotografia signatura conveni

Fotografia signatura conveni 4560