La seu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Barcelona va acollir ahir, 17 de desembre, una nova reunió del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC), en la qual tots els membres per unanimitat van acordar treballar de forma immediata per a realitzar accions de consum i promoció per a estimular el consum de cítrics, i concretament de la clementina; així com intensificar les accions de divulgació pels mitjans de comunicació i les xarxes socials.
El Codi ha acordat fomentar el consum de les clementines i dels cítrics en general amb una acció coordinada i de forma conjunta dels diferents agents de la cadena, des de la producció, la indústria i la distribució. D’aquesta forma, es podrà frenar l’impacte que es preveu que hi hagi sobre el sector dels cítrics aquesta campanya, arran del veto rus.
A aquesta acció cal sumar-li la que es va emprendre ahir per part del DAAM de sol·licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) l’activació de les mesures de gestió de crisis mitjançant la transformació en sucs de 8.000 tones de clementines, destinades a beneficència.
Les entitats del Codi també estan estudiant ampliar-lo a una entitat més que ha sol·licitat adherir-se, la Unió de Consumidors, i així ampliar el radi d’acció, els consumidors.
Un altre punt que també tractat és que el CBPC treballi a fons sobre el Tractat de lliure comerç entre els Estats Units i la Unió Europea (UE), i en aquest sentit s’ha acordat organitzar una jornada tècnica, en la qual podran participar-hi tots els assistents que ho vulguin per a abordar aquest tema tant prioritari i que serà d’actualitat durant tot el 2015.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
1