El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA9 ha autoritzat, avui, 5.000 tones per a la retirada de clementines dirigides a destinació gratuïta per al període comprès entre el 17 i el 31 de desembre de 2014.
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, va demanar el passat dimarts, 16 de desembre, a la Direcció General de Mercats del MAGRAMA l’activació de les mesures de crisi per a la transformació en sucs per a les mandarines i avui ja hi ha l’autorització.
 
Igualment, s’ha sol·licitat al president del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), Ignacio Sánchez, l’autorització per a destinació de beneficència de productes en fresc de cítrics a entitats benèfiques de França i Portugal atès que les entitats d’aquí ja tenen aquest producte cobert, d’aquest forma podríem ampliar la quota.
 
Els productes als que afecta aquesta mesura són les clementines retirades amb destinació gratuïta, en un període comprès des del 17 de desembre fins al 31. La quantitat màxima de retirada per a tot l’Estat de clementines a entregar a entitats de benèficència per a la seva transformació és de 5.000 tones. En cas que s’ultrapassi la quota de cítrics del Reglament (UE) 1031/2014, s’aplicarà un coeficient reductor a totes aquestes operacions de retirada amb destinació a distribució gratuïta amb transformació en suc.
 
Amb caràcter previ a l’execució s’ha de presentar, en els Serveis Territorials del DAAM, la notificació prèvia de retirada en el model normalitzat. A Catalunya les notificacions prèvies de retirada per a operacions que s’hagin d’executar fins el dia 31 de desembre s’hauran de presentar abans de les 12 hores del dia 23 de desembre de 2014, i excepcionalment per correu electrònic el dia 26 de desembre.
 
Des del DAAM s’està informant el sector de totes aquestes mesures adoptades, a tots els agents, mitjançant les Taules Sectorials i prenent mesures coordinades i conjuntes per a promocionar el consum mitjançant el Codi de Bones Practiques Comercials, una iniciativa on estan totes les baules de la cadena des de la producció fins a la distribució.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.