Territori

Port Ainé inaugura el mirador del Pic de l'Orri (2.439 m), sostre de l'estació d'esquí

query_builder   21 desembre 2014 14:33

event_note Nota de premsa

Port Ainé inaugura el mirador del Pic de l'Orri (2.439 m), sostre de l'estació d'esquí

Imatge
  • També s’han presentat les novetats de les estacions d’Espot i Port Ainé per a la temporada 14/15
 
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha inaugurat avui el mirador del Pic de l’Orri, que a 2.439 metres d’altura és el sostre de l’estació d’esquí lleidatana. Han estat acompanyats pel President del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Agustí López.  També s’han fet  públiques les novetats de les estacions d’Espot i Port Ainé per a la temporada 2014/15.
 
El Pic de l'Orri és una muntanya que es troba entre els municipis de Llavorsí i Tírvia, a la comarca de la Pallars Sobirà. Aquesta muntanya, completament aïllada i situada una mica més al sud que la resta de grans muntanyes del Pallars Sobirà, és un extraordinari mirador de la gran serralada pirinenca. El vessant nord del massís està ocupat per les estacions d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm i d'esquí alpí de Port-Ainé. De fet, les pistes de Port-Ainé arriben fins ben a prop del cim.
 
Després de la inauguració s’han fet públiques les novetats de la temporada d’hivern d’Espot i Port Ainé entre les quals destaquen els nous forfets d’activitats guiades als recorreguts temàtics del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la nova web de les estacions amb nous continguts i millora de la navegabilitat, la nova imatge de les estacions amb el canvi de logotips i la incorporació de connexió amb fibra òptica de l’Hotel Port Ainé. A més, s’ha creat un nou esquí bus que cobrirà el trajecte de Lleida a Port Ainé els caps de setmana i els festius durant la temporada d’hivern per facilitar l’accés a pistes.
 
Impacte econòmic
 
L’anàlisi de diferents estudis d’impacte econòmic de les estacions sobre el territori arriba a la conclusió que per cada euro de despesa de forfet es produeix una despesa addicional de 6€ en hostaleria, restauració i serveis complementaris com lloguers, classes d’esquí... A més a més, aquesta despesa total de 7€, té un impacte induït a la resta de sectors de 5,37 € en proveïdors. En el cas de les estacions d’Espot i Port Ainé, els 1,7M€ d’ingressos per forfets generen més de 20M € en despesa addicional, xifra que representa pràcticament el 10% del PIB del Pallars Sobirà, fet que demostra que les estacions són un important motor dinamitzador de l’economia del territori.
 
Pel que fa a la previsió d’inversió per a l’any 2015, serà d’1,1 milions d’euros a les estacions del Pallars.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 61

Imatge

Imatge
JPG | 636

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia