Inauguració biblioteca
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha inaugurat avui el nou emplaçament de la Biblioteca Guillem de Berguedà, a Puig-Reig, en un acte que ha tingut lloc aquest migdia i al que també hi ha assistit l’alcalde de la localitat , Antoni Clement, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.
 
La nova biblioteca esta ara situada en un  nou edifici al Passeig de la Riera de la Sala de Puig-reig, un espai que des del 2010 ja ocupava l'escola bressol del municipi. Els dos serveis tenen accessos independents encara que donen a un porxo comú. La Biblioteca té una superfície útil de 850m² repartida en dos plantes.
 
A la planta baixa hi trobem la zona de diaris i revistes, l'àrea infantil i la sala polivalent, que té també un accés independent que permet fer actes fora de l'horari de la biblioteca. A la planta primera hi trobem l'àrea general, dues aules de suport i la zona de treball intern. Des de les dues plantes es pot accedir a espais exteriors usables per la biblioteca, pati a la planta baixa i terrassa a la planta primera.
 
Amb la nova ubicació, la biblioteca Guillem de Berguedà compta ara amb una sala polivalent amb accés independent i les dues sales d'estudi. El nou equipament de lectura pública ofereix també un fons bibliogràfic especial dedicat a la documentació sobre les colònies tèxtils, que van tenir presència i activitat molt significada en la història de la comarca.
 
A més, la nova biblioteca també disposa i posa a l’abast dels seus usuaris un ampli fons específic sobre l’Orde del Temple, atès que els Templers van tenir una Comanda a Puig-reig des d’on gestionaven les seves possessions a les comarques del Berguedà i de la Cerdanya.
 
La primera biblioteca de Puig-reig es va inaugurar l’any 1955 a la Plaça de la Creu i va ser la primera del Berguedà. El 1996 es va traslladar a la Plaça Nova, des d’on ara ha estat trasllada a la seva nova ubicació al passeig de la Riera de la Sala.
Els cost de l’obra de la nova biblioteca puja als 1.174.823 euros, dels quals la Generalitat n’ha aportat un total de 675.000 euros  
 
La Biblioteca Guillem de Berguedà és un servei públic municipal, obert a tothom. L’equipament depèn de l’Ajuntament de Puig-reig, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona.
 
La biblioteca, que porta el nom del trobador Guillem de Berguedà, que fou senyor del castell de Puig-reig, incorpora servei de préstec d’autoservei basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents.

2  

Fitxers adjunts

Inauguració biblioteca 1

Inauguració biblioteca 1
JPG | 484

Inauguració biblioteca 2

Inauguració biblioteca 2
JPG | 489