• El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha anunciat avui a Solsona els dos projectes i ha afirmat que “contribuiran a la reactivació econòmica de la comarca i a la creació d’ocupació”.
 
  • L’empresa de nova creació Semmi, dedicada a la fabricació i muntatge d’electrodomèstics i material electrònic, iniciarà la seva activitat al 2015 a Solsona amb la incorporació de 20 llocs de treball.
 
  • La companyia Simet (Sinteritzats i Metal·lúrgia de Solsona S.A.), fabricant de coixinets autolubricats per al sectors automoció i electrodomèstic, ha invertit 3M€ en una nova nau per ampliar la producció.
 
Les empreses catalanes Semmi i Simet posaran en marxa dos projectes industrials al Solsonès que contribuiran a la creació d’ocupació a la comarca. El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha visitat aquest divendres a Solsona les dues empreses, que han comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Grau ha afirmat que “són bones notícies des del punt de vista de la reactivació econòmica i industrial de la comarca i de la creació d’ocupació”.
 
Durant la visita a Solsona, el director ha estat acompanyat del president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, i de l’alcalde de Solsona, David Rodríguez. Grau ha explicat el detall dels projectes de les empreses Semmi i Simet, la primera de nova creació a Solsona i la segona amb una llarga trajectòria a la comarca. Grau ha explicat que “són activitats intensives en creació de llocs de treball que permetran absorbir part de la població desocupada que es va veure afectada pel tancament de la fàbrica Tradema”. Els projectes s’emmarquen en l’estratègia industrial de la Generalitat, que alhora s’alinea amb les propostes de la Comissió Europea 2020 per al creixement de les regions.
 
El director general d’Indústria s’ha referit a les gestions que des de fa dos anys està duent a terme la Generalitat després del tancament de Tradema. “Hem comptabilitzat”, ha dit, “27 projectes interessats en posar en marxa un projecte industrial de substitució de Tradema, la majoria lligats a la biomassa”. Tot i això, l’evolució del mercat energètic i les reformes dutes a terme pel Govern central “no afavoreixen les energies renovables i han fet que les propostes no hagin pogut quallar”. Grau ha afirmat, però, que “encara hi ha possibles projectes vius que estan interessats en la fàbrica, que ara es plantegen en sectors d’activitat diferent”.  
 
Semmi iniciarà la seva activitat a Solsona a principis del 2015 amb la creació de 20 llocs de treball

L’empresa de nova creació Semmi (Serveis de Muntatge i Manufacturació Industrial), dedicada a la fabricació i muntatge de petits electrodomèstics i material electrònic per a tercers, iniciarà la seva activitat a Solsona a principis de 2015 amb la incorporació de 20 llocs de treball. L’empresa ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Indústria perquè la seva activitat contribueixi a la dinamització de l’ocupació a la comarca del Solsonès.
 
Semmi es posarà en marxa de la mà d’un jove equip emprenedor, originari de Solsona i amb experiència en la fabricació i muntatge d’electrodomèstics, components per a l’automòbil i altres productes. Per al primer exercici en funcionament preveu obtenir uns ingressos de 500.000€ i augmentar la plantilla fins a 40 treballadors a finals del 2015. Els clients seran nacionals i de França.
 
L’empresa ha rebut un préstec participatiu de 96.000€ a través d’Avançsa, entitat del Departament d’Empresa i Ocupació que té com a un dels seus objectius la participació en projectes de reconversió i reindustrialització d’empreses.
 
Semmi està finalitzant els treballs per instal·lar-se a les naus de l’antiga fàbrica Ego, de 6.000 m² de superfície, i estarà a ple rendiment a principis d’any. L’empresa ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Solsonès per a l’elaboració del seu pla d’empresa.
 
Simet inverteix 3M€ en una nova nau a Solsona i amplia la producció de coixinets autolubricats

L’empresa de Solsona Simet (Sinteritzats i Metal·lúrgia de Solsona S.A.), fabricant de coixinets autolubricats per al sectors automoció i electrodomèstic, ha invertit 3M€ en una nova nau Solsona per ampliar la producció. L’empresa augmentarà la superfície actual en un 50% més, afegint 3.500 metres quadrats, i ampliarà els llocs de treball amb quatre més. La nau estarà llesta al març del 2015.
 
Ens els últims 7 anys, Simet ha augmentat la producció progressivament i ha passat de fabricar 22 milions de peces mensuals als 35 milions actuals. Aquest any 2014, Simet ja ha augmentat la plantilla en una desena de persones, entre elles alguns ex-treballadors de Tradema. Actualment té 92 treballadors.
 
En els últims anys, el Departament d’Empresa i Ocupació ha donat suport a l’empresa en diversos projectes d’innovació, estalvi energètic i competitivitat. L’empresa també ha format part de diverses missions empresarials organitzades per ACCIÓ.
 
Simet forma part del Grup AMES, dedicat a la fabricació de peces mecàniques sinteritzades a partir de pols metàl·lica. El grup tancarà el 2014 amb una facturació de 115M€ (15M€ més que al 2013). Té fàbriques a Montblanc, Solsona, Tamarit de Llitera, Sant Vicenç dels Horts, Lancaster (EUA) i Szentgotthard (Hongria).
 
El Grup AMES exporta el 92% de la producció (que ha crescut un 7% en els últims dos anys), sobretot a Europa. També exporta als EUA, Mèxic, Brasil, Xina i Corea, entre d’altres.
 
Fundada el 1991, Simet és l’única empresa del grup que fabrica coixinets autolubricats, i és líder mundial tecnològic en aquest sector. Simet també fabrica filtres per al sector químic i maquinària. L’empresa inverteix intensament en R+D, tant a dins de l’empresa com en universitats, i ha patentat aquest any un nou tipus de coixinet de característiques superiors i cost inferior.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup de l'acte de presentació.

Fotografia de grup de l'acte de presentació.
JPG | 5699