Servei Català de Trànsit

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Pals un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   22 desembre 2014 11:56

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Pals un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

-
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Pals (Baix Empordà) juntament amb l’alcaldessa del municipi, Sílvia Monar. A la signatura també hi ha assistit la cap del Servei Territorial de Trànsit de Girona, Núria Gómez.
 
 
Amb el desplegament del PLSV a Pals, amb una població d’uns 2.740 habitants (dades IDESCAT, 2013), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com reduir, en la mesura del possible, la sinistralitat viària amb víctimes que es registra a la localitat. En aquest sentit, Pals s’ha mantingut en valors similars entre els anys 2010 i 2013, si bé hi va haver un decrement l’any 2011. Posteriorment, la tendència ha estat d’increment fins arribar a un màxim de 5 accidents al 2013. No obstant això, i en termes relatius d’accidents amb víctimes en zona urbana per cada 1.000 habitants, Pals es troba per sota de la mitjana catalana: l’any 2013 l’índex d’accidentalitat per cada 1.000 habitants en aquest municipi va ser d’1,8, mentre que la mitjana catalana es va situar en 2,1 accidents/1.000 habitants. Així doncs, malgrat la tendència d’increment dels darrers anys, Pals continua estant per sota de la mitjana catalana. 
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local, l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Aquest 2014 s’han realitzat una vintena de Plans Locals de Seguretat Viària. Això complementa els que es van elaborar entre el 2006 i el 2013, un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia