Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova el Programa anual d'actuació estadística per al 2015

query_builder   23 desembre 2014 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Programa anual d'actuació estadística per al 2015

 
  • Inclou 324 actuacions estadístiques, entre les quals destaca la publicació dels resultats de les Taules Input-Output de Catalunya 2011, que són el recull quantitatiu més exhaustiu sobre el funcionament real de l’economia catalana.
 
El Govern ha aprovat el Programa anual d’actuació estadística 2015, que inclou totes les actuacions estadístiques d’interès de la Generalitat que es realitzaran durant el proper exercici. En total s’han programat 324 actuacions per a l’any vinent, davant les 316 programades l’any anterior.
 
En el marc de l'estadística oficial que Catalunya elaborarà el 2015, destaca la publicació dels resultats de les anomenades Taules Input-Output de Catalunya 2011 (TIOC-2011). Es tracta de la representació quantitativa més exhaustiva del funcionament real de l’economia catalana. Seran les terceres TIOC que elabora l’Idescat, després de les edicions dels anys 2001 i 2005. Els resultats obtinguts constituiran la base de les estimacions de macromagnituds econòmiques oficials (PIB anual, trimestral i comarcal i municipal).
 
El sistema estadístic de Catalunya incorpora enguany noves actuacions majoritàriament dins l’eix estratègic de cohesió social, el medi ambient i la sostenibilitat. Destaquen el Sistema d’indicadors sobre la infància i l’adolescència (Departament de Benestar Social i Família), l’Estadística del voluntariat (Departament de Benestar Social i Família), l’Enquesta de Seguretat pública adreçada a la gent gran (Departament d’Interior i Idescat) i l’Estadística dels costos del transport (Departament de Territori i Sostenibilitat). També l’oficialització de la nova Classificació catalana d’educació 2014 (Idescat), així com els avanços en l’elaboració dels registres estadístics de població, empreses i territori, on s’integraran dades de fonts administratives i estadístiques.
 
En l’àmbit de difusió es continua amb les tasques d'elaboració del sistema integrat d’informació estadística a partir de les bases tecnològiques i funcionals definides per la Plataforma Cerdà (Idescat); la millora i ampliació de la visualització de les dades al web de l’Idescat (gràfics i mapes), així com la revisió de la seva estructura temàtica.

Les actuacions programades s’emmarquen en el Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, prorrogat automàticament fins que no entri en vigor un nou Pla.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia