Interior
 
·        El Servei Català de Trànsit lliurarà als nens el carnet de copilot infantil que els acredita com a bons “ambaixadors” de la seguretat viària. A tots els nens que superin les proves per obtenir el carnet de copilot, se’ls obsequiarà amb un trivial sobre trànsit.
 
·        Ens nens també podran participar en un joc amb puzles de cubs amb imatges del 112
 
 
El Departament d’Interior participarà, un cop més, en la 51ena edició del Saló de la Infància de Barcelona, que tindrà lloc entre el 27 de desembre i el 4 de gener al recinte firal de Montjuïc.
 
El Departament disposarà d’un estand on es podran realitzar tot un seguit d’activitats i demostracions relacionades amb els seus àmbits d’actuació. En aquest sentit, la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, la Direcció General de Policia, la Direcció General de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit han organitzat diversos tallers per acostar els infants al món de la seguretat i la prevenció.
 
Els nens podran disfrutar convertint-se en bombers i mossos d’esquadra, i a la vegada es conscienciaran de les conductes de risc i aprendran actituds i hàbits responsables.
 
Les activitats que oferirà el Departament són les següents:
 
Servei Català de Trànsit
 
Carnet de copilot infantil. El Servei Català de Trànsit preparà una pista que simularà un espai viari on hi haurà 6 punts d’activitat. Per primer cop i com a novetat, l’activitat la faran conjuntament pares i fills. Tots pujaran a un quadricicle i faran el recorregut amb les aturades pertinents per fer les activitats que són bàsicament preguntes sobre diferents aspectes de seguretat viària que han de respondre pares i fills. Al final del circuit es donarà als nens el carnet del copilot infantil que els acredita com a bons “ambaixadors” de la seguretat viària.
A tots els nens que superin les proves per obtenir el carnet de copilot, se’ls obsequiarà amb un trivial sobre trànsit.
 
 
Protecció Civil
 
Enguany es vol posar l’èmfasi en la necessitat de tenir preparat un Kit d’emergència a casa per si mai hem de marxar-ne corrent per una situació de risc, i explicar què hi posaríem (medicaments, lot, documentació,...); fomentar els consells de seguretat a la llar, a través d’una cinta mètrica que els incorpora de forma molt visual i senzilla; donar a conèixer les senyals d’emergència dels edificis per si mai les han de localitzar i poder sortir ràpidament; i finalment explicar-los amb consells molt clars què cal fer quan anem a actes o activitats on pot haver-hi grans aglomeracions i ens podem perdre o separar dels pares.
 
Totes aquestes explicacions i consells teòrics es complementaran amb activitats pràctiques i educatives.
 
A més a més, els dies 29 i 30 de desembre, la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) estarà present al Festival, i els nens i nenes la podran visitar. Un cop a dins se’ls explicarà què és, per què serveix, i se’ls entregarà una maqueta del camió per muntar.
 
CAT112
 
El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya CAT112 també participarà enguany al Festival de la Infància, i ho farà amb diversos jocs i atraccions per als més petits.
 
Hi haurà jocs com: puzles de cubs amb imatges del 112; jocs interactius amb pantalles tàctils relacionats amb el 112; i un panell magnètic amb diverses situacions on s’ha d’escollir si s’ha de trucar al 112 o no s’ha de trucar.
 
El CAT112 també proposarà un taller amb taules i cadires perquè els petits puguin pintar; i dues atraccions: el photocall, on hi haurà una foto estàtica dels diversos cossos operatius d’emergències per poder posar la cara i fer-se fotos; i un ninot de 2 metres d’un operador del 112 per poder fer-se fer fotos.
 
 
Bombers
 
Els Bombers de la Generalitat habilitaran en el seu estand un camió tipus Bomba Rural Pesant i una ambulància del servei perquè els visitants puguin conèixer de ben a prop quins elements els composen i quins són els seu usos.
 
Barra dels bombers. Baixar per la barra de bombers tal com fan els bombers en els seus parcs en el moment que sona la sirena.
 
Fes-te bomber/a. Elaboració del carnet infantil, que es lliurarà al final del recorregut d’activitats.
 
Què fan els bombers?. Cada dia, al matí i la tarda, efectius del Cos de Bombers faran una explicació acompanyada d’una demostració del seu treball.
 
Disfressa’t. Es disposarà de diferents equipacions de l’equip d’intervenció dels bombers perquè els infants es puguin disfressar.
 
Mossos d’Esquadra
 
 
Elaboració del carnet infantil de Mosso d’Esquadra. Nens i nenes de totes les edats tindran la possbilitat de fer-se una foto per tal de tenir el carnet policial que es lliurarà al final del recorregut d’activitats.
 
Posa’t l’uniforme. Els nens i nenes tindran l’oportunitat de poder provar els diferents peçes de roba que conformen el vestuari de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.
 
Compte! És un joc d’habilitat per nens i nenes d’entre 6 i 12 anys per mesurar el control dels nostres moviments.
 
 
Activitats puntuals a la plaça Univers:
 
·        Dia: 30 de desembre de 2014, 12:00 hores
Demostració cerca de drogues i bitllets de curs legal per part de la Unitat Canina de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.
 
·        Del 27 al 04 de gener de 2014 (El dia 31 i 1 de gener no és farà circuït)
Circuït amb furgoneta de l’Àrea de Brigada Mòbil de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. Horari: 11:00 a 17:00 hores.

2  

Fitxers adjunts

Interior

Interior
JPG | 315

Interior

Interior
JPG | 505