• Enguany es volen adequar les activitats educatives que s’hi duen a terme al currículum per competències
 
Un total de 60.393 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius  d’arreu de Catalunya s’han inscrit aquest curs 2014-15 a les activitats didàctiques que ofereixen els quinze camps d’aprenentatge i els tres entorns d’aprenentatge del Departament d’Ensenyament. Hi participaran 5.017 alumnes més que el curs passat, en què ho van fer 55.376. Com a principal novetat, enguany s’està treballant per adequar les activitats educatives que s’hi duen a terme al currículum per competències.
 
Els camps i els entorns d’aprenentatge són serveis educatius específics que ofereixen al professorat i als centres educatius la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l'estudi i l'experimentació en un medi singular de Catalunya, atès que es troben situats en entorns d’interès natural i patrimonial. Es coordinen cada curs amb els centres educatius amb l’objectiu completar una part dels continguts curriculars.
 
Aquest curs, es duran a  terme 81 activitats d’un dia, en què hi participaran 35.109 alumnes de centres educatius pròxims als camps d’aprenentatge, i 566 estades d’entre 2 i 5 dies, amb activitats que permeten un millor aprofundiment didàctic, i que faran 25.284 alumnes.
 
Enguany es vol sincronitzar l’oferta educativa d’aquests serveis amb el currículum per competències que desenvolupa el Departament d’Ensenyament. Per aquest motiu, el Centre de Recursos Pedagògics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE), ha endegat una formació específica per als professionals dels camps d’aprenentatge i entorns d’aprenentatge per revisar l’adequació competencial de les seves activitats.
 
 
29 de desembre de 2014