Joan Josep Isern ha assistit a la presentació de l'activitat "Canvi de marxa" al centre penitenciari Brians 2
 
L’activitat de conscienciació viària “Canvi de marxa” s’ha representat aquest matí per primera vegada a un centre penitenciari de Catalunya, concretament a Brians 2. La iniciativa, coordinada entre el Servei Català de Trànsit, el Departament de Justícia i la Fundació Mutual de Conductors, ha tingut com a objectiu sensibilitzar els interns de les conseqüències d’adoptar conductes temeràries o de risc en la conducció.  
 
El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha assistit a la sessió i ha destacat que el “Canvi de marxa” és “una activitat que no deixa ningú indiferent” i ha demanat als assitents que ajudin a transmetre el missatge sobre la importància de la conscienciació viària. En aquest sentit ha apuntat que “a Catalunya des de l’any 2000 s’ha reduït més del 70% el nombre de morts per accident de trànsit” però ha assenyalat que l’objectiu és continuar la línia reductora i que “l’any 2050 no hi hagi morts a les carreteres catalanes”  A l’acte també hi han assistit Pere Soler, director general de Serveis Penitenciaris; Carlos España Morquecho, director del centre penitenciari Brians 2; i Joan Badenes, president de la Fundació Mutual de Conductors.
 
Uns dos-cents interns del centre penitenciari han estat presents a la representació del “Canvi de Marxa”, que ha tingut el testimoni real, com és habitual, d’una persona que ha patit un sinistre, d’un familiar d’una víctima, d’un policia, un bomber, un metge i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques.
 
Aquest programa de sensibilització viària, normalment adreçat als joves en un entorn educatiu, té una molt bona acceptació i acollida i davant l’impacte i el canvi d’actituds que genera envers la seguretat viària i en l’adopció de conductes més responsables en l’espai viari, s’ha considerat una bona oportunitat poder mostrar l’activitat a interns d’un centre penitenciari.
 
El “Canvi de marxa” a través del testimoniatge real de víctimes de trànsit i cossos d’emergències recalca sobretot la importància de prendre consciència sobre factors de risc en la conducció com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle.
 

3  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 90

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 1303

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 3770