• El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de qualsevol nivell, presencial, semipresencial o en línia, des del bàsic fins al nivell superior C2
  • S'imparteixen formacions relacionades amb l'ús de la llengua a sectors professionals, aspectes gramaticals concrets, reforç d'ortografia, conversa, escriptura per comunicar, pronunciació, lectura
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) convida a començar l'any 2015 amb un bon propòsit: millorar les nostres competències en l'ús del català. Sota el lema 'Connecta't al català', l'oferta de cursos cobreix un ampli ventall de necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de l'idioma fins a grups de conversa.
 
Els cursos, que s'ofereixen a través dels 22 centres de Normalització Lingüística i 146 punts d'atenció del CPNL, estan orientats a satisfer una demanda molt diversa. Per una banda, tots els cursos presencials i en línia en els successius nivells, des dels més elementals -com l'inicial - fins a l'obtenció del C2, equivalent a l'excel•lència comunicativa en català. Cadascun d'ells permet a qui els cursa aconseguir el certificat oficial.
 
Per altra banda, s'ofereixen també altres cursos i formacions: específics per a sectors professionals; cursos d'escriure per comunicar; aspectes gramaticals concrets; reforç d'ortografia; pronunciació; grups de conversa; lectura en veu alta, i fins i tot cursos a proposta de col•lectius i empreses.
 
Aquesta varietat respon a la voluntat del Consorci d’oferir solucions formatives adequades per tal d'ajudar les persones que s'hi inscriuen a ampliar el seu coneixement de la llengua i incentivar-ne l’ús en qualsevol àrea de la seva vida, tant personal i social com professional. En aquest sentit, el CPNL ofereix també cursos específics de català per a les empreses amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge del català a l’entorn laboral com a eina de competitivitat. Aquesta oferta formativa està pensada per enriquir la llengua en l’àmbit de feina i per capacitar els treballadors per usar el català, tant oral com escrit, en les situacions quotidianes del seu àmbit professional, ja sigui en el sector dels comerços, la restauració, el sanitari, o l’atenció al públic, entre d’altres.
 
Amb aquesta finalitat, el CPNL ha desenvolupat cursos a mida per a sectors empresarials específics, com: ‘Català per als negocis’, ‘Curs d'atenció al públic’, ‘Català d'urgència al supermercat’, ‘Sessions de formació lingüística per als sectors mèdic i sanitari’, ‘Sessions de llengua per a la restauració’, ’Comunicació administrativa’,’ Redacció de cartes i correus electrònics’, ‘Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa’, ‘Reforç de gramàtica general i específica’.
 
El CPNL ofereix diferents horaris i modalitats d’aprenentatge del català amb l’objectiu que els alumnes puguin compatibilitzar la feina i els estudis. Així, a l’oferta ja existent de cursos presencials que agrupen els continguts de tots els nivells en cursos de 45, 90 i 120 hores, s’hi sumen els cursos semipresencials i en línia, a través del Parla.cat. El Consorci també organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els seus aprenentatges, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de cultura catalana.
 
Els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística es basen en els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel CPNL són equivalents als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).