Durant el Festival, més de 3.000 infants d’entre 3 i 12 anys realitzaran tallers per promoure el consum de fruita fresca, el joc actiu i els hàbits higiènics a l’hora de preparar el menjar
 
Només 8 de cada 100 infants mengen les 5 peces de fruita i verdura al dia que són necessàries per a una alimentació saludable
Una alimentació saludable i 60 minuts d’activitat física són dos pilars d’una infància saludable. Però les dades de l’Enquesta de salut de Catalunya de 2013 mostren que molta part de la població infantil no compleix aquestes recomanacions. Només un 7,7% dels menors de 15 anys mengen les 5 peces de fruita i verdura que són recomanables i només un 18,5% de les noies i un 39% dels nois de 6 a 14 anys participen en jocs que requereixen esforç físic gairebé cada dia; al mateix temps, un 31% d’aquests menors presenten excés de pes.
 
Amb el lema¡¡"Molta fruita! Molta marxa!", l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, per impulsar un estil de vida saludable ofereix una sèrie d’activitats per a infants d’entre 3 i 12 anys destinades a promoure el consum de fruita fresca, el joc actiu i¡¡els hàbits higiènics a l’hora de manipular el menjar.
 
Aquestes activitats inclouen:
 
  • Explicació de les piràmides de l’alimentació i l’activitat física.
  • Preparació i tast de macedònia.
  • El joc de la xarranca.
  • Visualització de vídeos que promouen estils de vida saludables adreçats als adults acompanyants.
  • Distribució de piràmides d’alimentació i llapis de color i de tríptics: colors, sabors i molta marxa, sobre les piràmides i sobre estils de vida saludables.

 

Els infants participen en un taller, d’uns 20 minuts, en què se’ls explica, a partir de les piràmides, quines són les freqüències de consum dels diferents aliments i de pràctica de les diferents activitats físiques. Es lliuren diversos materials editats que expliquen i reforcen els principals missatges.
 
Per a Antoni Mateu, secretari de Salut Pública, una alimentació saludable i més de 60 minuts d’activitat física diària són dos dels pilars d’una infància saludable.
 
Aquestes activitats formen part de les més de 65 activitats que duu a terme el Departament de Salut a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya en el marc del Pla d’activitat física i alimentació saludable (PAAS) en els àmbits educatiu, comunitari, sanitari i laboral, i del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP).