El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 26 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 28 de desembre, no s’han registrat accidents de trànsit amb víctimes mortals al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
Pel que fa a mobilitat, el retorn del cap de setmana al llarg d’aquesta tarda transcorre amb tranquil·litat a la xarxa viària. El trànsit ha estat fluid i no s’ha registrat cap incidència destacada que hagi complicat la circulació.
 
D’altra banda, amb l’objectiu de minimitzar les possibles afectacions viàries de la tornada d’avui s’han disposat mesures especials de trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Berga i Cercs.
 
Aquest matí la circulació ha estat intensa a l’AP-7 a la Roca del Vallès en sentit nord i cap a les 14.00 h s’ha tallat la TP-2031 a Bràfim a causa d’un accident amb un camió bolcat i on hi ha hagut 2 ferits lleus.
 
Quant a ahir dissabte, durant el matí el trànsit va ser dens a la N-145 a les Valls de Valira en sentit nord i a la N-260 a la Seu d’Urgell en direcció Andorra. També cal destacar diverses incidències que van provocar afectacions viàries: a la C-66 es va circular amb pas alternatiu a Torrent a causa d’un accident amb dos vehicles implicats; a la C-12 la pèrdua de càrrega d’un camió a Flix va obligar també a donar pas alternatiu i la B-124 es va tallar a Castellar del Vallès en els dos sentits com a conseqüència de la caiguda d’un arbre a la calçada.
 
Al llarg del cap de setmana diverses vies, sobretot de la Vall d’Aran, han estat afectades per la neu i el gel, que han dificultat en alguns trams la circulació. En aquests moments es manté tallada per neu la BV-4024 a Guardiola de Berguedà (Coll de Pal) i la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua  a causa de risc d’allaus. A més, és obligatori l’ús de cadenes a la C-28 a Alt Àneu (de la Peülla a Casa Sastrada) i a la C-142b a Naut Aran (accés al Pla de Beret).
 
L’SCT demana que s’extremi la prudència en el que resta d’operació retorn d’avui diumenge, sobretot si se circula amb neu o gel. Convé destacar que en cas de conducció amb aquestes condicions meteorològiques adverses cal reduir la velocitat, no frenar bruscament i conduir amb suavitat per tal d’evitar accidents. És convenient portar les cadenes al cotxe i revisar els frens, pneumàtics i els llums del vehicle, i omplir el dipòsit i  reposar el líquid anticongelant.