Territori

Dijous s'amplia el sistema tarifari integrat a Osona, el Berguedà i el Ripollès

query_builder   29 desembre 2014 11:23

event_note Nota de premsa

Dijous s'amplia el sistema tarifari integrat a Osona, el Berguedà i el Ripollès

  • L’ampliació permetrà que la comarca d’Osona quedi plenament integrada al sistema tarifari i es pugui utilitzar la gamma de títols de l’ATM de Barcelona a tots els municipis
  • Al Berguedà i el Ripollès es formalitza a través d’una setena corona i la creació de packs de targetes de 10 viatges dels operadors i l’ATM a l’espera que amb la T-Mobilitat s’amplïi a la resta de títols
  • La integració suposarà per als usuaris un estalvi en el preu del bitllet de fins a gairebé un 45% respecte l’import actual en funció del lloc de l’origen i la destinació
  • Actualment, el sistema tarifari integrat abasta 253 municipis i una població de 5,5 milions habitants i amb l’ampliació s’arribarà a 346 municipis i un total de 5,7 milions
 
 
 
Les comarques d’Osona, el Berguedà i el Ripollès formaran part del sistema tarifari integrat de Barcelona a partir d’aquest proper dijous, 1 de gener, la qual cosa suposarà un estalvi per als usuaris de fins a gairebé un 45% del preu del bitllet en funció del lloc d’origen i la destinació.
 
A la comarca d’Osona la integració permetrà des d’un primer moment l’ús de tota la gamma de títols integrats, mentre que, per raons tècniques, al Berguedà i el Ripollès la integració, en aquesta primera fase, es formalitzarà a través d’una setena corona i la creació de packs de targetes de 10 viatges dels operadors i l’ATM. La futura implantació de la T-Mobilitat permetrà, en una segona fase, implantar la integració tarifària en aquesta setena corona amb tots els beneficis associats.
 
Actualment, el sistema tarifari integrat de Barcelona abasta 253 municipis i una població de 5.562.773 habitants. Amb l’ampliació s’arribarà a 346 municipis i un total de 5.712.503 habitants.
 
 
Osona
 
A la comarca d’Osona estan integrats actualment 8 municipis (Balenyà, Centelles, Malla, Sant Martí de Centelles, Seva, Taradell, Tona i Vic), que representen el 46,4% de la població d’Osona. A partir de l’1 de gener es començaran a integrar els 43 municipis restants, fet que suposarà fer arribar el sistema tarifari integrat a 83.180 persones més. L’ampliació de l’àmbit integrat a tot Osona es farà estenent l’actual corona 6: s’ampliarà l’actual sector 6F i es crearà el sector 6H.
 
Els operadors que faran possible els desplaçaments són: Rodalies de Catalunya (creix la xarxa ferroviària integrada en quatre estacions: Manlleu, Torelló, Borgonyà i Sant Quirze de Besora), 25 Osona Bus, Transports Castellà, Empresa Sagalés, Autocars Prat, Autocars Rovira i Jordi Comasòlivas (en aquest tres últims la integració serà efectiva per la primavera, temps necessari per adquirir els equipaments tecnològics necessaris).
 
Pel que fa als títols de transport, serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l’ATM incloent la possibilitat d’utilització de diferents modes de transport per realitzar un desplaçament amb un únic títol i amb la despenalització econòmica dels transbordaments.
 
 
La integració del Berguedà i el Ripollès
 
En el cas del Berguedà i el Ripollès, es crearà una setena corona. La impossibilitat tècnica del sistema magnètic d’incorporar aquesta nova corona tarifària obliga a fer una integració parcial mitjançant targetes de 10 viatges.
 
Al Berguedà, actualment cap municipi  pertany a l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat. La integració parcial d’aquesta comarca suposarà 31 nous municipis i l’accés a la integració de 40.555 habitants. Els operadors que possibilitaran els desplaçaments al Berguedà són: Alsina Graells, Transbages i Autocars Mir.
 
Pel que fa als desplaçaments de connexió entre el Berguedà i Barcelona es crearà un paquet de 7 zones Berguedà-Barcelona que inclourà una targeta de 10 viatges de l’operador Alsina Graells i una T-10 d’una zona. El preu del pack serà de 52,00€. També s’habilitarà un pack Berguedà-Bages a un preu de 34,45 €.
 
Pel que fa als desplaçaments interns de la comarca del Berguedà, la primera fase d’integració tarifària es realitzarà mitjançant la creació de targetes monomodals de 10 viatges a preus de T-10 dels operadors Alsina Graells, Transbages i Autocars Mir.
 
El Ripollès tampoc té cap municipi integrat de manera que la integració d’aquesta comarca suposarà 19 nous municipis i l’accés al sistema de 25.995 usuaris. Els operadors que possibilitaran els desplaçaments són: Rodalies de Catalunya (creix la xarxa ferroviària integrada en sis estacions: La Farga de Bebié, Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Planoles i Toses), Teisa i Autocars Mir.
 
Pel que fa als desplaçaments de connexió entre el Ripollès i Barcelona es crearà un Pack de 7 zones Ripollès-Barcelona que inclourà una targeta de 10 viatges de Rodalies de Catalunya o Teisa i una T-10 d’una zona. El preu del pack serà de 52,00€.
 
Pel que fa als desplaçaments interns de la comarca del Ripollès, la primera fase d’integració tarifària es realitzarà mitjançant la creació de targetes monomodals de 10 viatges a preus de T-10 dels operadors Teisa i Autocars Mir. També s’adaptaran els preus dels títols propis de Rodalies de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia