• Les Guies són una eina interactiva molt útil per als estudiants que vénen a estudiar a Catalunya i per als que marxen a formar-se a l’estranger
  • L’aplicació ja està disponible en aranès, la desena llengua oficial que incorpora
L’aplicació per a mòbils de les Guies de Conversa Universitària (GCU) té més de 41.000 usuaris des de la seva creació a l’octubre de 2012. Aquesta eina, disponible tant per a dispositius IOS com Android, va ser creada per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat (SUR) en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) per facilitar l’estada a Catalunya dels estudiants universitaris que vénen de l’estranger i la dels catalans que marxen a formar-se més enllà de les nostres fronteres.
La majoria dels usuaris ha descarregat l’App des de dispositius IOS (60%). Entre gener i novembre d’enguany el nombre de descàrregues ha estat de més de 24.000. El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat que “aquestes connexions s’han realitzat principalment des de països amb importants sistemes universitaris, com ara França, Estats Units, Itàlia, Gran Bretanya, Mèxic, Alemanya i Canadà”. L’aplicació de les Guies és una de les més utilitzades de les que ha creat el Govern català i compta amb una notable valoració dels usuaris, amb 4,1 punts sobre un total de 5.
Les Guies de Conversa Universitària van ser creades l’any 1998 en versió impresa i únicament en llengua catalana i anglesa. Posteriorment, es van digitalitzar a través del portal Intercat.cat, promogut pel conjunt de les universitats i la Generalitat i que recull un conjunt de recursos electrònics per aprendre la llengua i la cultura catalanes. Finalment, a l’octubre del 2012, es va crear l’aplicació per a mòbils, disponible de forma gratuïta tant a Google Play com a AppStore.
Des de llavors s’ha anat incorporant versions, l’última de les quals permetrà oferir servei en aranès, la desena llengua oficial disponible (català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, portuguès, rus, xinès i aranès). El Síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha valorat la incorporació de l’aranès a l’aplicació i ha afirmat que “aquesta acció enforteix la possibilitat de coneixement de l’aranès en l’àmbit universitari català i és un afegit important per a la normalització social de coneixement i ús de la nostra llengua”.

3  

Fitxers adjunts

App Guies Conversa

App Guies Conversa
PDF | 39

GCU Aranès

GCU Aranès
PNG | 302

Pantalla aranès

Pantalla aranès
JPG | 110