• L’actuació consisteix en la recuperació per a l’ús públic de la zona afectada per les obres de l’L9
 
  • Els treballs es liciten per un import de 900.000 euros i començaran durant el primer trimestre de 2015
 
plaça Lesseps
El  Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació dels treballs de reurbanització a l’entorn de la plaça Lesseps de Barcelona afectat per les obres de l’L9. Aquesta actuació, consensuada amb l’Ajuntament i el veïnat, té com a objectius principals restaurar i millorar la mobilitat dels vianants i recuperar l’espai públic de la plaça. Es preveu que els treballs, que es liciten per un import de 900.000 euros, comencin durant el primer trimestre de 2015 i tinguin un termini d’execució de sis mesos.
 
La plaça Lesseps representa un important node de comunicació viària a la ciutat i es configura a partir de la cruïlla de dos eixos com la Travessera de Dalt i Gran de Gràcia-Avinguda Vallcarca. La plaça, molt utilitzada també pels vianants, queda subdivida en dues àrees per Travessera de Dalt. L’àmbit on s’actua correspon a l’àrea sud-est de la plaça i l’obra que s’impulsa abastarà uns 2.100 metres quadrats de superfície
 
En concret, l’obra inclourà com actuacions principals:
 
  • Desmuntatge de la grua de l’obra: Prèviament a la urbanització de l’espai afectat, es duran a terme tasques prèvies com el desmuntatge i retirada de la grua pòrtic existent, així com d’altres elements de l’obra.
 
  • Tancament i reompliment de la rampa actual d’accés a l’estació de l’L9: Es tancarà i cobrirà la rampa utilitzada pels vehicles durant les obres de l’L9.
 
  • Cobertura del pou de les obres de l’L9: Es cobreix el pou, de 25 metres de diàmetre, de l’estació mitjançant una llosa recolzada amb diverses bigues.
 
  • Urbanització de la plaça i de l’entorn:
 
-       Es donarà continuïtat a la vorera de Travessera de Dalt al llarg de tota la plaça, tant en recorreguts com arbrat i il·luminació.
-       Es crearà una àrea d’esbarjo de gossos
-       Plantacions d’arbres i espècies arbustives
-       Ubicació d’una zona de jocs infantils
 
Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per arranjar els espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9, ara concentrats en la posada en funcionament del ramal cap a l’Aeroport. En aquest sentit, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet) i s’ha arranjat l’entorn  de Sarrià i Mandri i actualment estan en execució els treballs de recuperació de la plaça Sanllehy.
 
 

1  

Imatges

Mapa

Mapa 535

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 145