Cultura

Govern

El conseller Mascarell inaugura l'exposició 1 DIA 1 FOTO : un testimoni fotogràfic de l'any 2014 a CATALUNYA segons la mirada de 31 fotoperiodistes en actiu

query_builder   1 gener 2015 15:40

event_note Nota de premsa

El conseller Mascarell inaugura l'exposició 1 DIA 1 FOTO : un testimoni fotogràfic de l'any 2014 a CATALUNYA segons la mirada de 31 fotoperiodistes en actiu

Inauguració 1dia 1 foto
Els 31 fotoperiodistes que han participat en aquest retrat de cada un dels 365 de l’any 2014 són Jordi Cotrina, Joan Guerrero, Santi Cogolludo, Francesc Melción, Susanna Sáez, Quique García, Àlex García, Danny Caminal, Ana Jiménez, Laura Guerrero, David Airob, Carles Ribas, Albert Masias, Marcel·lí Sàenz, Cristina Calderer, Pere Tordera, Toni Albir, Julio Carbó, Miquel Anglarill, Joan Manuel Baliellas, Josep Losada, InésBaucells, Joan Monfort, Josep Lago,  Carmen Secanella, Agustí Carbonell, Vicens Giménez, Consuelo Bautista, Jordi V. Pou, Pere Puntí i Albert Bertran.
 
Aquest matí s’ha inaugurat l’exposició del projecte de fotografia documental: 1Dia 1Foto. 31 fotògrafs 365 dies.Catalunya 2014, que ha estat realitzat per 31 fotoperiodistes de Catalunya que treballen a onze mitjans de comunicació o bé com a ‘freelances’. La mostra “1Dia1Foto” té com a eix central la vida qüotidiana a Catalunya durant el 2014. Les 365 imatges d’1Dia 1Foto es mostren en una exposició inèdita a l’Arts Santa Mònica a partir de l’1 de gener de 2015 i ocupen tot el claustre, l’escala i l’espai Balcó del centre .
 
L’acte d’inauguració ha estat presidit pel Conseller de Cultura Ferran Mascarell i els fotògrafs Ana Jiménez , Jordi Pou i Júlio Carbó com a representants de la comissió organitzadora. La mostra, en paraules del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, “és un magnífic fresc de tot un any al nostre paíse la nostra vida social, dels sentiments de la gent, un retrat profundament humà”, El conseller ha afirmat que “aquest será un bon any per a la fotografía. Dimarts passat el Govern va aprobar el Pla Nacional de la Fotografia, que explicarem en pocs dies i començarem ja a aplicar”.
 
A l’acte han participat els 31 fotoperiodistes participants així com algun dels escriptors que hi han col·laborat posant textes que emmarquen cada mes de l’any 2014.
 
La mirada íntima dels fotògrafs sobre la vida qüotidiana a Catalunya, “abasta tot el territori del país i genera una gegantina “selfie” de la CATALUNYA del 2014” en paraules del fotògraf i coordinador del projecte Julio Carbó que ha recordat que “amb aquests 365 clicks de màgia hem passat de tot, però cap excusa servia per deixar de fer la teva foto”. De la seva banda, Jordi Pou, recordava com “veient les imatges que anaven fent els altres fotògrafs, hem generat un carácter de conjunt, de treball col·lectiu que ara es veu reflectiti en l’exposició”. I Ana Jiménez resumia la voluntat dels 31 fotoperiodistes: “Volíem reflectir el millor possible el conjunt de la societat”.
 
L’exposició, amb entrada lliure, es podrà visitar a partir del 2 de gener i quedarà oberta fins al 12 d’abril a l’Arts Santa Mònica (Le Rambles 7, Barcelona)

2  

Fitxers adjunts

Inauguració 1dia 1foto 1

Inauguració 1dia 1foto 1
JPG | 2427

Inauguració 1dia 1foto 3

Inauguració 1dia 1foto 3
JPG | 5631

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia