Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

S'inicia el període de veda per caçar el cabirol femella a Catalunya

query_builder   7 gener 2015 10:58

event_note Nota de premsa

S'inicia el període de veda per caçar el cabirol femella a Catalunya

Imatge del cabirol abatut
Imatge del cabirol abatut
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va obrir diumenge passat, dia 4 de gener, el període de veda per caçar el cabirol femella a Catalunya. Aquest període s’allargarà fins al dia 22 de febrer.
 
A Catalunya, el cabirol és una espècie que està tenint una gran expansió. En l’actualitat a totes les comarques catalanes hi ha presència de cabirols i només queden petits sectors per colonitzar.
 
El mateix dia 4 de gener, membres del Cos d’Agents Rurals durant la inspecció rutinària d’una batuda van localitzar un vehicle que abandonava la zona de caça amb un cabirol mascle abatut. Els fets van succeir a la comarca del Pallars Jussà.
 
En aquesta espècie les femelles es caracteritzen per no tenir mai banyes. En canvi els mascles tenen unes petites banyes que presenten com a màxim tres puntes. Aquestes banyes cauen cada any al novembre i tornen a sortir al desembre o gener i queden totalment formades a l’abril, època en la qual s’inicia la caça del cabirol mascle. El fet que els mascles es diferenciïn de les femelles principalment per tenir banyes crea una gran dificultat als caçadors en aquesta època, ja que alguns exemplars encara no les han desenvolupat.
 
El caçador que va abatre el cabirol va manifestar que des de la distància en la qual va disparar no va poder veure les banyes de l’animal, ja que eren de petites dimensions, i va creure que era una femella.
 
Els Cos d’Agents Rurals recomana fer una bona observació del cabirol amb prismàtics o telescopi abans de decidir disparar sobre ell, i en cas de dubte no fer-ho.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia