El Servei Català de Trànsit (SCT) informa als conductors i conductores que, a partir de demà divendres 9 de gener, des de les 06.00 hores, el límit màxim de velocitat a les vies ràpides de les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental serà de 90 km/h. Tot això arran de l’activació de la declaració d’episodi ambiental de Contaminació Atmosfèrica per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) i a petició d’aquesta direcció general.
 
La mesura de l’SCT, entre d’altres que s’adoptaran des d’altres sectors, ha de servir per minimitzar l’impacte de la contaminació en el medi ambient i la salut durant l’episodi ambiental de Contaminació Atmosfèrica. L’objectiu és reduir la concentració de contaminants a l’aire en els 40 municipis de la Zona de Protecció Especial del Decret 226/2006, de 23 de maig, i de l’Acord de Govern 82/2012, de 31 de juliol de 2012.
 
A causa de la situació actual, amb una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants a la zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric i les previsions dels models de dispersió de contaminants a 48 hores, els nivells de diòxid de nitrogen en l’aire que es poden enregistrar en algunes estacions que pertanyen a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) poden ser elevats.
 
 

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA
PDF | 58