Davant de la declaració d’episodi ambiental per contaminació de diòxid de nitrogen del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència de Salut Pública de Catalunya informa que:
Quan la concentració d’òxids de nitrogen supera els nivells establerts i segons la durada de l’exposició a aquest gas, es pot produir un risc per a la salut de les persones. En exposicions de curta durada es pot manifestar una inflamació de les vies respiratòries.
 
La població especialment sensible són les persones amb malalties respiratòries, molt especialment les persones asmàtiques i els nadons.
 
Els efectes sobre la salut poden ser l’augment dels símptomes de bronquitis i/o de la resposta al·lèrgica en les persones asmàtiques i la disminució de la funció pulmonar.
 
Recomanacions
 
La població general pot mantenir la seva activitat i desplaçaments habituals.
 
Com a criteri general, un episodi de contaminació atmosfèrica no justifica mesures de confinament.
 
Tanmateix, es recomana que les persones que siguin sensibles a aquesta contaminació limitin les activitats esportives o exercicis físics intensos a l’exterior.
 
Els grups de població especialment sensibles han de respectar, si és el cas, els tractaments mèdics que estiguin fent, han d’estar atents a la simptomatologia i, en cas necessari, han de consultar els serveis sanitaris.