Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El pastisser Josep Maria Rodríguez Guerola i el flequer Jordi Morera Ransanz, guanyadors del Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2014

query_builder   9 gener 2015 11:29

event_note Nota de premsa

El pastisser Josep Maria Rodríguez Guerola i el flequer Jordi Morera Ransanz, guanyadors del Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2014

Josep Maria Rodríguez
Josep Maria Rodríguez
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha concedit el Premi al millor jove artesà alimentari innovador en la seva convocatòria de l’any 2014 a dos artesans, a Josep Maria Rodríguez Guerola, pastisser de Barcelona, i a Jordi Morera Ransanz, flequer de Vilanova i la Geltrú, segons la decisió presa per la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana, reunida el passat mes de desembre. També s’ha concedit un accèssit al finalista Marc Parés Martí, flequer de Vilafranca del Penedès.
 
El Departament va crear el Premi al millor jove artesà alimentari innovador amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, i guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans. Aquesta onzena convocatòria pública del Premi té una dotació pressupostària de 3.000 euros i l’accèssit de 1.000 euros.
 
Aquest any el premi serà compartit entre dos artesans molt joves que estan empenyent fort per portar l’artesania alimentària a l’excel·lència i amb una trajectòria professional immillorable.
 
Josep Maria Rodríguez Guerola compta amb una gran formació en pastisseria i una excel·lent trajectòria professional. Amb el desenvolupament de les seves tasques ha contribuït a potenciar el negoci de la pastisseria tot adaptant-lo a les noves realitats actuals, gustos i dissenys innovadors i recuperant diferents elaboracions tradicionals. Ha guanyat diversos premis, entre els quals la medalla d’or i el premi a la millor degustació en la copa del Món de Pastisseria l’any 2011 a Lió.
 
 
Jordi Morera
Jordi Morera
A Jordi Morera Ransanz ja se li va atorgar l’accèssit d’aquest mateix premi en la convocatòria 2012. Pertany a una cinquena generació de flequers i destaca per la recuperació del forn de llenya de la família, la recuperació de peces de gran format i l’elaboració de pans de gustos autòctons amb ingredients de proximitat i de temporada, així com de pa amb IGP Pa de Pagès Català. Col·labora en el desenvolupament d’un nou cereal, el tritordeum, i participa activament en la difusió de la cultura del pa mitjançant el blog www.culturadelpa.com i la seva extensió en les xarxes socials. El passat mes de juny, va publicar el llibre Avui faràs pa.
 
I en el cas de Marc Parés, que pertany a una quarta generació de forners, cal destacar el seu intens treball en el món dels ferments, creant ferments propis i col·laborant amb la Universitat. És un artesà que, encara que participa en totes les xarxes socials i divulga el seu ofici, està convençut que el tracte personalitzat i singular, adequat al perfil de cada client, és l’eina fonamental per comercialitzar el seu producte.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Imatges

Josep Maria Rodríguez

Josep Maria Rodríguez 25

Jordi Morera

Jordi Morera 8514

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia