El Departament de Benestar Social i Família va atorgar l’any passat subvencions per un total de 21.450.847 euros a les entitats que ofereixen serveis en els diversos àmbits que són competència del Departament.
 
La Secretaria de Família va destinar 1.290.135 euros a programes en matèria de família i de lluita contra els maltractaments, contra la violència masclista i la violència familiar, i també per a programes per al col·lectiu LGTB. L’import va servir per a subvencionar els serveis d'atenció a la família, que acompanyen les famílies en la millora del seu benestar potenciant la pròpia capacitat d'afrontar i superar qüestions diverses de comunicació i relació que afecten l'àmbit familiar; el programa de promoció de la gent gran activa realitzat per entitats representatives del sector; el programa de lluita contra la violència masclista i violència familiar, i els programes dirigits al col·lectiu LGTB.
 
Per la seva banda, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència va atorgar subvencions a les entitats que gestionen centres oberts i d’altres programes en matèria d’infància i adolescència per un total de 3.968.000 euros. Aquesta xifra es va destinar a programes i altres serveis d’atenció social i educativa davant les situacions de risc, al programa de lluita contra els maltractaments a infants i adolescents, a programes preventius d’intervenció socioeducativa diària duts a terme en el marc dels esplais, a programes i actuacions adreçades a entitats col·laboradores amb l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats i al programa de suport al manteniment de les activitats dels centres oberts durant el període de vacances escolars d’estiu i de promoció d’actuacions que garanteixin la cobertura de necessitats bàsiques dels infants i adolescents atesos.
 
La Direcció General de Joventut va destinar 1.616.040 euros a finançar associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis als joves per activitats i suport a la tasca associativa. D’altra banda, els programes d’acollida, de promoció d’igualtat d’oportunitats i d’integració social de persones estrangeres immigrades i catalanes retornades van rebre 835.770 euros per part de la Direcció General per a la Immigració.
 
La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària va subvencionar amb 4.269.089 euros activitats i projectes de caràcter cívic, comunitari, de participació i de foment del voluntariat.
 
Per la seva banda, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (actual Secretaria d’Inclusió Social i de Promoció de l’Autonomia Personal) va destinar l’any passat 1.000.000 d’euros als programes de manteniment d’activitats de suport o complementàries vinculades a la prestació de serveis socials. La Secretaria General del Departament va assignar 2.500.000 euros mitjançant la subvenció extraordinària per a lluitar contra la pobresa a entitats per al desenvolupament d'actuacions d'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat social, especialment aquelles que tenen infants a càrrec.
 
L’Institut Català de les Dones va publicar l’any passat una convocatòria de subvencions a entitats per a la realització de projectes d’utilitat pública o d’interès social per a promoure la igualtat efectiva de dones i homes dotada amb 630.000 euros.
 
Finalment les diverses unitats de Benestar Social i Família van atorgar en el seu conjunt més de 5’3 milions d’euros en subvencions directes.
 
Amb aquestes col·laboracions es reforça la feina conjunta entre el Govern i el Tercer Sector Social, una suma d’esforços que reverteix en benefici del conjunt de la societat i especialment en els col·lectius més vulnerables.