• 4 empreses catalanes rebran fins a 2,5 milions d’euros per finançar activitats d’innovació i desenvolupament, mentre que 12 companyies rebran 50.000 euros per dur a terme un estudi de viabilitat per portar els seus projecte d’innovació al mercat.
 
  • Fins ara, Catalunya ha estat una de les regions amb més pimes seleccionades a l’Estat espanyol per l’SME Instrument de l’Horitzó 2020, que té un pressupost de 3.000 milions d’euros per al període 2014-2020.
 
  • La Comissió Europea ha nomenat ACCIÓ, del Departament d’Empresa i Ocupació, com a organisme responsable d’analitzar les necessitats del projecte d’innovació de les pimes i posar-les en contacte amb experts que els hi oferiran serveis de coaching.
 
Un total de 16 empreses innovadores catalanes han estat seleccionades per la Comissió Europea en la segona convocatòria del programa per a pimes de l’Horitzó 2020, l’SME Instrument, per rebre finançament per créixer, desenvolupar projectes innovadors i incorporar-los al mercat.
 
En concret, 12 pimes catalanes rebran 50.000 euros de subvenció per a desenvolupar un estudi de viabilitat del seu pla de negoci durant 6 mesos. Aquestes pimes se sumen a les 7 empreses que ja van beneficiar-se d’aquest ajut el setembre de l’any passat, en la primera convocatòria. D’altra banda, 4 pimes catalanes rebran, també en aquesta segona convocatòria, fins a 2,5 milions d’euros per dur a terme activitats d’innovació i desenvolupament i fer les proves pilot i necessàries per portar la seva tecnologia al mercat.
 
La Comissió Europea ha nomenat ACCIÓ, del Departament d’Empresa i Ocupació, com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network, organisme responsable d’analitzar les necessitats del projecte d’innovació de les pimes i posar-les en contacte amb experts que els hi oferiran serveis de coaching.
 
Les 4 empreses catalanes que rebran fins a 2,5 milions d’euros són Promaut, M2M Cloud Factory, Infantium, Eodiss Systems. D’altra banda, les 12 que es beneficiaran de l’ajut de 50.000 euros són 1d3a, Chimigraf Iberica, Dexmasensors, Enry S Plex, Genaker, Hal, Icar, Medtep Online, Merak S.L. Telecomunicacions i Sistemes, Sensing & Control, Starlab i Zero 2 Infinity.
 
Al setembre del 2014 les empreses que es van beneficiar de l’ajut són Flubetech, Hidromecánica J Bastán, IBERITAL, Ilerimplant, Imicroq, Lenz i Voctro Labs.
 
Fins ara, Catalunya ha estat una de les regions amb més pimes seleccionades a l’Estat espanyol per l’SME Instrument, que té un pressupost total de 3.000 milions d’euros per al període 2014-2020. Al seu torn, l’Estat espanyol és el país que encapçala el rànquing a nivell europeu.
 
 
 
Primera convocatòria
Segona
convocatòria
 
Fase 1, ajuts de 50.000€
 
Fase 1, ajuts de 50.000€
 
Fase 2, ajuts de fins 2,5 milions d’€
 
Europa
155 pimes
199 pimes
78 pimes
Espanya
39 pimes
33 pimes
12 pimes
Catalunya
7 pimes
12 pimes
4 pimes