El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha participat aquest matí a la tradicional Festa dels Tonis de Taradell, on ha lliurat el “Toni d’Honor 2015” a la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El premi ha estat recollit pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, qui ha destacat els més de 158 anys d’existència d’aquesta unitat, que va néixer per fer tasques policials i que, amb el temps, s’ha sumat als actes protocol·laris i festius on és requerida, com la festa dels Tonis.
 
El conseller ha subratllat “l’encert dels Tonis en l’elecció del guanyador d’aquest any perquè, a més de per representar el món rural i del cavall, és un reconeixement a la ciutat de Barcelona, que està exercint, com mai, la capitalitat de Catalunya... i això en un moment històric com el que vivim és molt important”.
 
Homs també ha agraït la feina i compromís dels organitzadors d’aquesta festa taradellenca, que se celebra en honor de Sant Antoni Abad i que l’any 2011 el Govern va declarar d’Interès Nacional. A continuació el conseller ha participat en la benedicció dels carruatges i animals davant de l’Església de sant Genís, l’inici del Passant dels Tres Tombs i el recorregut per la població.
 
A primera hora del matí, el conseller Homs havia inaugurat la Cabanya d’era de l’Alzinar de Roca com a nou centre d’acollida de visitants de l’Ecomuseu del Blat de Taradell. Ho ha aprofitat per destacar la importància de posar en valor totes les manifestacions culturals, per petites que siguin, per la seva funció integradora i de cohesió entre els diferents pobles, en països com els nostres. 
 
En aquesta direcció, Homs ha fet referència a la manifestació convocada avui a París en condemna dels atacs terroristes i en defensa de la llibertat –on, entre altres autoritats, hi assisteix el president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias- i  ha contraposat la cultura i la democràcia a la intolerància i la violència.
 
En resposta als periodistes, el portaveu del Govern els ha emplaçat a deixar de banda per un dia l’actualitat política del país perquè “el missatge rotund que avui surti de Catalunya sigui que no és acceptable que hi hagi gent que per la via de la violència vulgui imposar les seves tesis. Estem a favor de la democràcia, de la llibertat i de la tolerància”.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Homs en el lliurament del Toni d'Honor 2015 a la unitat muntada de la Guàrdia Urbana

El conseller Homs en el lliurament del Toni d'Honor 2015 a la unitat muntada de la Guàrdia Urbana
JPG | 905