El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 9 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 11 de gener, s’ha registrat un accident de trànsit amb una víctima mortal al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El sinistre va tenir lloc dissabte al vespre a la N-II a l’altura de Garrigàs (Alt Empordà) on, per causes que encara s’estan investigant, es va produir un xoc frontal entre dos turismes. A conseqüència de l’accident va resultar mort el conductor d’un dels cotxes, Miquel C.P., de 71 anys i veí de Sant Gregori, mentre que el conductor de l’altre vehicle va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l’Hospital Dr. Josep Trueta. L’accident va obligar a tallar totalment la via si bé es feien desviaments en ambdós sentits.
 
Quant a mobilitat, el retorn del cap de setmana al llarg d’aquesta tarda s’està desenvolupant amb fluïdesa a tota la xarxa viària i només s’han produït retencions puntuals a algunes vies d’accés a Barcelona. Cal dir que, amb l’objectiu de minimitzar les complicacions viàries durant el retorn d’avui diumenge a la tarda, s’han instal·lat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-16 a Cercs i a Berga i a la C-55 a Castellgalí.
 
Aquest matí de diumenge, ha predominat la fluïdesa a les principals carreteres i autopistes del país i les úniques incidències s’han produït a conseqüència de la meteorologia adversa ja que en algunes zones interiors de Catalunya han persistit bancs de boira espessa que han reduït la visibilitat en la conducció en vies com l’A-2 entre Bell-lloc d’Urgell i Vilagrassa, l’AP-2 entre les Borges Blanques i Vinaixa i la N-240 entre Lleida i Vimbodí.
 
La boira molt densa també van afectar l’A-2 entre Cervera i Bell-lloc d’Urgell al llarg de dissabte. A banda d’això, i de les restriccions ocasionades per l’accident mortal de la N-II, ahir en general va dominar la tranquil·litat, si bé a la tarda es van registrar cues per accedir a diversos centres comercials (a la Ronda Litoral a la sortida de Bon Pastor en sentit Trinitat, a la C-32 a Mataró i a la C-35 i a la C-60 a La Roca del Vallès). A més, dissabte a la tarda un accident entre un turisme i dues motocicletes va obligar a tallar la N-141e a Bescanó. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques el sinistre va fer un ferit greu i tres menys greus que van ser evacuats a l’Hospital Dr. Josep Trueta.