Agència Catalana de l'Aigua

Ritort

L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Camprodon milloren diversos trams de la llera dels rius Ter i Ritort, al seu pas pel municipi

query_builder   12 gener 2015 11:43

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Camprodon milloren diversos trams de la llera dels rius Ter i Ritort, al seu pas pel municipi

 
  • Els treballs, amb un cost conjunt superior als 14.700 euros, estan finançats en un 80% per l’ACA i el 20% restant a càrrec del consistori camprodoní
 
  • Les actuacions s’emmarquen dins la convocatòria de subvencions endegada per l’ACA a mitjans d’any i destinada a finançar el 80% d’actuacions en lleres urbanes dins l’àmbit de les conques internes
 
  • Les actuacions han consistit en la tala i retirada d’arbres caiguts, i l’aclarida selectiva d’arbrat
 
Ter
La llera del Ter, després de l'actuació
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Camprodon (Ripollès) han dut a terme diversos treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram de 100 metres del riu Ter (foto de l’esquerra) i en una secció també de 100 metres del riu Ritort (imatge de la pàgina següent).
Aquestes actuacions, amb un cost total superior als 14.700 euros finançats en un 80% per l’ACA i el 20% restant pel consistori ripollenc, s’han dut a terme en tram urbans dels esmentats rius; pel que fa al Ter, aigua amunt del camí d’en Noc, mentre que al Ritort s’han desenvolupat els treballs aigua amunt del Pont de Freixenet.
 
Les tasques d’execució les ha desenvolupat Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, els treballs que s’han fet han consistit en la tala i retirada d’abres morts i caiguts, i l’aclarida selectiva d’arbres i de rebrots.
 
Un cop finalitzades les actuacions, el trams urbans dels rius gaudiran d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, així com d’un major potencial ambiental.
 
Actuacions lleres en zona urbana
 
Aquesta actuació s’emmarca dins la convocatòria de subvencions per actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l’àmbit de les conques internes catalanes, endegada per l’ACA a finals de l’abril d’enguany.
 
La convocatòria de subvencions contempla un import total de 375.000 euros,  dels quals l’ACA aportarà 300.000 (80%) i els ajuntaments els 75.000 euros (20%) restants.
 
Prop de 40 actuacions en lleres no urbanes
 
A més d’aquesta ordre de subvencions, l’Agència Catalana de l’Aigua destinarà 100.000 euros en un total de 39 actuacions en zones no urbanes (13 a Girona, 12 a Barcelona, 6 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre), les quals seran finançades íntegrament per l’Agència. La majoria d’aquestes actuacions estan en execució, tot i que moltes d’elles estan ja finalitzades.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 379

Llera del riu Ter després de l'actuació

Llera del riu Ter després de l'actuació
JPG | 1650

Llera del Ritort després dels treballs

Llera del Ritort després dels treballs
JPG | 328

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia