Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   13 gener 2015 18:34

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
Autoritzada l’Agència de Residus de Catalunya a atorgar una subvenció de 700.000 euros per la clausura de l’argilera Elena, de Cerdanyola del Vallès
 
El Consell Executiu ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a atorgar dues subvencions directes, procedents del pressupost de 2014, per un import global de 750.000. El Govern ha autoritzat una primera subvenció de 700.000 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per dur a termes actuacions complementàries de les obres de rebliment de l’antiga argilera Elena, ubicada al sector de la Plana del Castell de Cerdanyola del Vallès, i que s’emmarca en el procés de clausura de la instal·lació. Les obres de restauració han requerit la realització d’actuacions complementàries, com ara millorar el control de la generació de gasos i assolir la integració de l’antiga argilera en l’àmbit urbanístic, tal i com estava previst.
 
En segon lloc, el Govern ha autoritzat l’ARC a subscriure una tercera addenda a l’acord de col·laboració que l’any 2009 van signar l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’ARC i el Ministeri de Medi Ambient i Aigua de Bolívia. L’acord preveu una subvenció de 50.000 euros per a dos projectes de millora de la gestió de residus de Bolívia, amb un termini d’execució de 15 mesos. En primer lloc, l’Agència col·laborarà en l’elaboració de propostes d’actuació sobre els residus industrials i en un Pla orientador d’infraestructures per als residus municipals. En segon lloc, participarà en la consolidació del projecte de recollida selectiva i planta de compostatge de residus orgànics al municipi de Tiquipaya.
 
El Consell Executiu també ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya a modificar l’objecte de la subvenció directa atorgada al Consorci per a la gestió de residus del Baix Camp que tenia l’objectiu de finançar la primera fase de les actuacions de millora i d’interconnexió del conjunt d’instal·lacions del centre comarcal de gestió de residus municipals. La modificació autoritzada servirà per incloure els imports pendents de la liquidació de la posada en marxa de la planta de tractament mecànic i biològic del centre.
 
Reconeixement oficial de l’entitat Centre Català de República Dominicana com a Comunitat Catalana de l’Exterior
 
El Consell Executiu ha aprovat el reconeixement oficial del Centre Català de República Dominicana com a Comunitat Catalana de l’Exterior (CGE). Se suma a les 137 que el Govern ja ha reconegut oficialment. Amb seu a Santo Domingo, l’entitat promou les relacions comercials, socials i culturals entre Catalunya i la República Dominicana, i fomenta la cultura, la història, els costums i la llengua catalana al país.
 
Les CCE són entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials...) que la Generalitat reconeix a través d'un acord del Govern, prèvia sol·licitud de l'entitat, i d’acord amb la Llei de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior. El Govern dóna suport a aquestes comunitats com a punts de trobada de catalans a l’exterior i amb l’objectiu de potenciar la promoció i la difusió de Catalunya arreu del món.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia