• El Consell Executiu ha aprovat la memòria prèvia a l'Avantprojecte de fusió dels dos col·legis, en resposta a la necessitat d'adaptar l'estructura a la transversalitat de les tecnologies de la informació i d'assolir una major eficiència, tant pel que fa a l'estalvi de mitjans i de costos, com a la interlocució amb les administracions
 
  • El compromís de l'Executiu és acompanyar i facilitar els processos de fusió dels col·legis que els impulsin
 
El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de fusió dels col·legis oficials d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya i d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya en un únic col·legi que agrupi tots els professionals d'aquest sector: el Col·legi Professional de les Enginyeries Tècniques en Informàtica i de Telecomunicació de Catalunya. La iniciativa respon a les particularitats del sector econòmic de les tecnologies de la informació, el dinamisme constant del qual obliga els professionals i les corporacions de dret públic a adaptar-se per donar resposta a les necessitats de la societat i la professió.
 
El text que ha aprovat el Consell Executiu és conseqüència de la necessitat d'adaptació d’aquestes corporacions i dels interessos que representen al nou entorn de desenvolupament transversal de la implantació de les tecnologies de la informació en tots els sectors, empreses i administracions públiques, així com de les titulacions que donen accés a aquestes professions.
 
La unificació del col·legis oficials d'Enginyeria Tècnica en Informàtica i d'Enginyers i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya en un únic organisme s'engloba en el procés de reorganització del model d'articulació territorial dels col·legis professionals que propugna la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals. La norma té com a objectiu principal articular de forma més idònia la representació i defensa de les professions que aglutina en benefici de la societat a la qual els col·legiats presten els seus serveis. La nova estructura permetrà assolir una major eficàcia, tant pel que fa a l'estalvi de mitjans i a la reducció de costos, com pel que fa als avantatges que es deriven d'una sola interlocució dels professionals amb les administracions públiques.
 
El Govern treballa amb el compromís d'acompanyar i facilitar els processos de fusió que impulsin els col·legis professionals en benefici dels seus col·legiats i dels serveis que presten a la ciutadania.