• El futur centre es construirà per fases al districte de Llevant, a tocar de l’Escola Gabriel Castellà, i arrencarà les classes passat l’estiu
 
 
Visita Igualada
Igualada comptarà a partir del curs vinent amb un tercer institut públic, segons ha anunciat el director general de Centres Públics, Antoni Llobet, conjuntament amb l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament, Anna Bacardit. Així ho han explicat en una roda de premsa aquest matí a l’Ajuntament de la localitat. Posteriorment, el director Antoni Llobet ha visitat l’Institut Joan Mercader i l’Escola Ramon Castelltort d’Igualada.
 
La futura instal·lació, que tindrà al voltant de 3.000 m2 de superfície, es farà a tocar de l’Escola Gabriel Castellà i la voluntat, tant del Departament d’Ensenyament com del govern municipal, es desenvolupar el nou institut de manera gradual i en diferents fases, seguint criteris d’eficiència.  El consistori, a més, segons ha avançat aquest dimecres Marc Castells, proposarà que el nou centre dugui el nom d’Institut Badia i Margarit, en homenatge a qui va ser catedràtic de la llengua i rector de la Universitat de Barcelona, resident a la ciutat durant molts anys i desaparegut la passada tardor.
 
El nou institut es posarà en marxa al curs 2015-2016, en una primera fase que implicarà la reforma d’una part de les aules existents, un cop alliberat l’espai que ara ocupa l’escola d’adults. Posteriorment, quan s’hagi modificat el planejament urbanístic de la zona, en fases successives a partir de 2016 s’aniran ampliant l’edifici, les aules i els equipaments auxiliars i esportius. Les instal·lacions del Gabriel Castellà també experimentaran millores destacades coincidint amb aquesta actuació.
 
14 de gener de 2015

1  

Imatges

Visita Igualada

Visita Igualada 283