Moment de la reunió
Moment d ela reuió de preparació de la IV Setmana Forestal Mediterrània
Avui s'ha reunit a la seu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural el Comitè organitzador de la IV Setmana Forestal Mediterrània, que tindrà lloc a Barcelona del 17 al 20 de març d'enguany.
 
La Setmana centrarà les seves sessions de treball en el paper dels boscos mediterranis en la cadena de valor en una economia verda, i comptarà amb la participació de directors generals de Boscos de diferents països del Mediterrani.
 
Entre els objectius que es treballaran durant les sessions, es vol promoure la innovació, la cooperació intersectorial i el desenvolupament de l'economia, incloent l'economia verda i la bioeconomia, per augmentar la resilència dels ecosistemes forestals, i reforçar la cooperació entre científics i responsables de la presa de decisions per establir una visió comú pel futur del desenvolupament i la gestió dels boscos mediterranis, entre d'altres.
 
També es prepararà una intervenció conjunta dels diferents països participants al Congrés Forestal Mundial de Durban el setembre vinent.
 
Les sessions comptaran amb representants d'organismes internacionals, com la Unió Europea, el Banc Mundial, agències nacionals de cooperació i representants de governs de la zona del Mediterrani, entre d'altres.
 
Durant aquells dies, aprofitant l'estada a Barcelona de representants de diferents entitats, es faran trobades paral•leles, com ara una reunió d'experts en incendis de la Unió europea, o la reunió dels presidents de federacions forestals europees.
 
A la reunió d'avui hi han assistit representants de les diferents entitats organitzadores: la FAO, l'agència GIZ, l'EFIMED, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
El programa complert de la Setmana i tota la informació complementària es pot trobar a http://med.forestweek.org. La IV Setmana Forestal del Mediterrani es celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau. Després de l'èxit del Bioeconomy Forum de Barcelona, celebrat el novembre passat, i la trobada el proper mes de maig del Grup de Governadors sobre el Clima i els Boscos, aquestes activitats internacionals reforçaran la projecció del hub forestal mundial de Barcelona.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Moment de la reunió

Moment de la reunió
JPG | 613

Moment de la reunió

Moment de la reunió
JPG | 544